Bröd
Ja, när jag ändå höll på så slängde jag i lite mjöl och grejer och fick till ett bröd. Det är väl hundrafemtio gånger mer kolhydrater än vad jag är van vid numer, men what the hell. Har jag varit duktig i en och en halv månad lär jag ju äta lite hembakt bröd. Lite så känner jag.. Här kommer receptet som fina Tessan har tipsat mig om!
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till lite varmare än fingervarmt och häll det över jästen. Blanda noga så all jäst löser sig ordentligt. Blanda i salt, honung, linfrö, smör & morötter/rödbetor & därefter mjölet. Ta inte för mycket mjöl bara, hellre att degen är lite kladdig så inte frallorna blir torra! Låt jäsa en timma under bakduk.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda lite och rulla sedan ca 16 bullar. Placera på plåtar täckta av bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter utan bakduk. Tips: Pensla med lite vatten på frallorna strax innan de ska in i ugnen & toppa med linfrö/havregryn/flingsalt eller något annat smarrigt.
Grädda på 225 grader 10-15 minuter i mitten av ugnen. Jag äter mina med smör, ost och en massa gurka på!
Recept | 2012-02-10 @ 15:58:02
Frallor
25 g jäst
50 g smält smör
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk honung (jag hade bara i 1)
1 dl linfrö
2 rivna morötter/rödbetor
Ca 14 dl mjöl ( jag tog det jag hade hemma och blandade rågsikt och dinkelmjöl)
50 g smält smör
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk honung (jag hade bara i 1)
1 dl linfrö
2 rivna morötter/rödbetor
Ca 14 dl mjöl ( jag tog det jag hade hemma och blandade rågsikt och dinkelmjöl)
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till lite varmare än fingervarmt och häll det över jästen. Blanda noga så all jäst löser sig ordentligt. Blanda i salt, honung, linfrö, smör & morötter/rödbetor & därefter mjölet. Ta inte för mycket mjöl bara, hellre att degen är lite kladdig så inte frallorna blir torra! Låt jäsa en timma under bakduk.
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda lite och rulla sedan ca 16 bullar. Placera på plåtar täckta av bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter utan bakduk. Tips: Pensla med lite vatten på frallorna strax innan de ska in i ugnen & toppa med linfrö/havregryn/flingsalt eller något annat smarrigt.
Grädda på 225 grader 10-15 minuter i mitten av ugnen. Jag äter mina med smör, ost och en massa gurka på!
Tessan
Härligt! Hoppas du gillar dem :) Jag har svårt att låta bli dem, särskilt när de är nybakta :p
Sara
Åh gott det ser ut! :D
Fia
MUMS! Inget slår nybakat.
Design av: JOANNA LICIOUS