Baktagen
Här hemma råder full bakstuga! Vi ska äta hamburgare imorgon och jag är så jäkla sugen på bröd till det..
Tack Linn!
Recept | 2012-02-10 @ 14:52:16
Jag följde härliga Linns recept:
6 st Pitabröd
3 dl fingervarmt vatten
3 msk olivolja
2 dl vetemjöl
4 dl dinkelmjöl
35 gram jäst
0,5 tsk salt
Sätt ugnen på 275 grader.
Häll vattnet, oljan och saltet i en bunke.
Smula ner jästen och rör om tills det löses upp.
Tillsätt lite mjöl i taget. Ta mer om det behövs och blanda tills degen släpper skålen.
Knåda degen och dela den i sex lika stora delar.
Forma varje del till en bulle och jäs dem i 15 minuter under en duk.
Kavla snabbt bullarna på ena sidan till 1 cm tjocka kakor.
Grädda direkt mitt i ugnen 5-7min!
3 dl fingervarmt vatten
3 msk olivolja
2 dl vetemjöl
4 dl dinkelmjöl
35 gram jäst
0,5 tsk salt
Sätt ugnen på 275 grader.
Häll vattnet, oljan och saltet i en bunke.
Smula ner jästen och rör om tills det löses upp.
Tillsätt lite mjöl i taget. Ta mer om det behövs och blanda tills degen släpper skålen.
Knåda degen och dela den i sex lika stora delar.
Forma varje del till en bulle och jäs dem i 15 minuter under en duk.
Kavla snabbt bullarna på ena sidan till 1 cm tjocka kakor.
Grädda direkt mitt i ugnen 5-7min!
Design av: JOANNA LICIOUS