Riktigt socker eller fejk?
Jag äter hellre riktitgt socker än fejkvarianter. Av två anledningar. 1. det smakar bättre. Fejksocker blir aldrig riktigt bra, konstig smak, konstig eftersmak. Blir liksom bara sött utan smak. 2. Socker är naturligt. Ekologiskt. Jag vet vad det är, hur det har vuxit, hur det ser ut i det vilda. Med andra ord, jag är medveten om vad jag får i mig.
jag är alltså inte en socker-fobiker, men jag äter inte socker jämt. Men när det är dags för nåt sött så äter jag hellre the real deal. Allt i lagom mängd. Så tänker jag. :)
åh knepigt! Jag tror att det finns för, & nackdelar med det mesta. Äter man lagom så ska det nog inte vara någon fara!
Jag är hardcore och kör varken eller ;)
Det känns ju som att "riktigt" socker är bäst, då det ändå är naturligt, samtidigt är det ju skit för kroppen så jag försöker strunta i båda! Jag brukar använda råsocker om jag bakar & nyligen köpte jag agavesirap på hälsokost som ska ha lågt GI-värde & vara snällt mot kroppen, har inte använt det än. I vissa fall kan man ju söta med frukt också.
både socker och maltodextrin påverkar ju blodsockret.
socker är ju naturligt, men som sagt.. man vill ju inte åt blodsockerhöjningen...
vill du beställa stevia utan tillsatser från usa, som jag gör, så hör av dej
så har jag all info + en rabattkod så du slipper fraktavgiften! ;)
trevlig helg