Skryt

För övrigt kan jag STOLT säga att jag har varit rökfri i en månad idag!!!!!!!!
Jag vet inte om ni ens kan snudda vid tanken att förstå hur underbart det är. Såhär länge har jag inte varit rökfri sedan jag var med i Fitnessfighten. Och då gick jag snabbt tillbaka till att feströka. But not this time. Jag har kontrollen över mitt eget liv och det är mitt val att må bra.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-31 @ 22:26:24   

Trötthet

Det blev inget gympass idag utan slank in på 45 minuter spinning istället. Helvete vad jobbigt det var. Hade på mig pulsklockan som efter den jobbigaste delen visade en puls på 194. Det är ju i alla fall ingen tvekan på att jag tar ut mig............. Efter passet var det en föreläsning på gymmet; Träning och balans i livet. Jag raggade med mig en fin vän och gick och lyssnade en timme. Det var helt okej, faktiskt. Jag kände mig ju i alla fall lite inspirerad! Sen tog vi en liten promenad innan hon fortsatte till sitt gym och jag hemåt. Nu är jag hiskeligt trött. Ögonen går i kors på mig. Och besvikelsen svider lite över att jag inte sprang på bandet idag. Men det är tur att det är en dag imorgon oxå!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-31 @ 22:20:00   

31 januari 2012 - första delmålet

När jag startade bloggen satte jag upp en hel del mål tills den 31 januari 2012. Om jag ska vara helt ärlig var jag inte riktigt beredd på att dagen skulle vara här så pass snabbt..

Kortsiktiga mål:

Att träna 4ggr/veckan tills 31/1 2012. CHECK!
Att ha gått ner 5 kg till 31/1 2012.

Att inte behöva kämpa på mig mina byxor till 31/1 2012. CHECK!
Att kunna springa 2,5 km till den 31/1 2012.

Att mäta 73 cm i midjan tills 31/1 2012.

 

 Ja hörrni. Hur blev det här nu då? Jag har inte gått ner fem kilo tyvärr, men jag har gått ner 2,5. Vackert så i alla fall. Ikväll ska jag till gymmet och prova hur långt jag kan springa. Jag vågar inte ens säga vad jag tror. Så den punkten återkommer jag med! Och 73 cm i midjan då.. Ja. Det är 1,5 cm ifrån. Det får jag ändå se som ett jävligt lyckat resultat.

Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Vägning och mätning | 2012-01-31 @ 16:49:55   

Proteinlatte - eller nått

Mjölk blandat med vaniljproteinpulver och kaffe. OH MY!!! Att jag inte har provat detta tidigare! Ruskigt gott. Helt klart en ny favorit!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-31 @ 16:05:00   

Promenad

Efter en rejäl städning och utrensning, ska jag nu ta en promenad. Ska plocka på mig lite kvistar, hämta ut ett paket och dona lite. Har börjat göra vårfint hemma och igår fick en bukett tulpaner flytta in. Nu ska dom få liute sällskap av lite kvistar. And off we go!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-31 @ 15:07:39   

Laddar upp

Två nya proteinpulver och en ny shaker. SCORE! Äntligen har jag min vaniljsmak och kommer nu att go nuts med kesella, gröt, smoothies and you name it! Provsmakade blåbär/vanilj när vi kom hem och den var ljuvlig. Längtar redan tills efter kvällens gympass och jag får klämma i mig en riktig en!
Vad tycker ni om shakern då.. ganska snygg va?!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-31 @ 14:27:16   

Läsning

Jag var på biblioteket häromdagen och lånade lite nya böcker. Känner att jag verkligen vill utveckla mina näst intill obeftintliga kunskaper inom hälsa och plockade åt mig dessa. Att det blev just dom här beror på att det var vad jag roffade åt mig. Jag var lite stressad och hungrig så jag tog av de böckerna som stod framme. När jag läst ut dom här ska jag ta mig en riktig runda och dammsuga utbudet noggrannt.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-01-31 @ 11:39:00   

Tisdag

Träningsvärken efter gårdagens megapass bränner skönt. Magen fick sig en rejäääääl omgång vilket känns riktigt bra. Nu blir det frukost, gröt och kaffe - som vanligt. Sen blir det att bege sig till skolan. Halvdagsföreläsning väntar och det känns riktigt roligt.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-31 @ 08:24:14   

Best friend

Idag kom den, pulsklockan! Försöker att ställa in den nu så att jag kan använda den redan ikväll. Det känns så jäkla roligt!!! Är överlycklig. Vi kommer att ha mycket roligt, klockan och jag. Är inte helt hundra på alla funktioner än, men det kommer. Hoppas jag..
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-30 @ 18:28:42   

Veckans mål

Mina mål har ju varit standard nu ett tag.
Inget socker
Inge alkohol
Inge cigaretter

Röra på mig varje dag
Ha stegräknaren på mig varje dag
Att gå 10 000 steg varje dag


Förra veckan klarade jag tre av sex. Vilket jag har gjort den här veckan också. Men inte som ni tror!
För i lördags bröt jag mitt sockerstopp. Jag lät sockret vinna och det var ett aktivt val jag gjorde. Min svägerska hade bakat tårta med handplockade blåbär och gjort allting själv, från grunden. Det vattnades i munnen på mig och jag tog två små bitar. Och jag njöt av varenda tugga! Jag är väldigt nöjd med mitt val och det står jag för. Det var inte en näve smågodis utan det var hembakt, härligt, naturligt.
Men jag har inte rökt, inte druckit alkohol och jag har rört på mig i någon form varenda dag. Stegräknaren har nollställt sig när jag har kommit åt den, därav har jag inte haft koll på hur många steg jag har tagit och i helgen har jag inte ens haft den på mig. Men nu är det en ny vecka, med nya tag. Och jag är taggad! Målen får stå kvar. Jag är fast besluten om att fixa det här.


Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-30 @ 13:33:54   

Hej träning!

Idag är det måndag och vad betyder det? TRÄNINGSMÅNDAG!!! Trippelpass. God, I love it! Ger er hela planen för den här veckan på samma gång.
Måndag: Cykel 30min, Core 30min, Body Balance 55 min.
Tisdag: Gym-pass. Löpbandet (!!!)
Onsdag: Funktionell träning, 45min.
Torsdag: Gym-pass. Löpbandet (!!!)
Fredag: Gympass.
Lördag: Core 30min, Cykel 55min.
Söndag: Vila.
Det här är i alla fall planen. Sen får vi se om jag håller det den här gången! Förra veckan blev det ju en hel del ändringar..
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-30 @ 13:27:10   

Ett beslut

Jag har bestämt mig för att inte fullfölja mitt träningsprogram med 21-passet. Känner att jag vill prova mig fram mera tills jag känner mig bekväm med gymmet och allt sådant. Eftersom att jag hade en underbar upplevelse på gymmet häromdagen, vill jag fortsätta att fokusera på det - att ha roligt. Jag vill träna, jag vill köra skiten ur mig och jag vill ha roligt, framförallt. Därför kommer jag att improvisera lite mer den här veckan, för att sedan kunna spika ett träningsschema. Det känns oerhört bra i magen, måste jag säga. För mig är det ett oerhört bra beslut.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-30 @ 13:18:35   

Förlåt!

Förlåt för att jag har varit frånvarande i helgen hörrni. Men det har inte funnits varken tid eller ork, faktiskt. Har tagit träningsledigt och har bland annat spenderat en massa tid med familj och vänner, samt varit på möte under hela gårdagen. Jag lovar att det kommer att komma upp en massa inlägg under dagen!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-30 @ 12:38:38   

me and my books

När sambon är ute och ränner, kryper jag upp i soffan med dessa underbaringar. Blandad kurslitteratur med sånt jag vill läsa för min egen skull. Lite recept, lite träning, lite annat roligt.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-27 @ 22:51:56   

Stort steg framåt

Jag gick till gymmet idag med ambitionen att köra mitt 21-pass . Men jag fick oväntat en sjujävla energi och gjorde massa annat roligt! Massor med axlar, bröst, biceps, triceps och rygg. Det var så jäkla härligt så ni anar inte. Jag var hög på endorfiner under hela passet och på något sätt fick jag för mig att ta mig upp på bandet och springa. Det var Biggest Loser på TV och jag täknte att; Vafan, nu kör vi. Och det gjorde jag! Sprang i tio minuter och gjorde lite mer än 1km. Jag vet att det inte är något ni bryr er om, men det var oerhört viktigt för mig som hatar att springa, att se att jag kan visst! Bara jag vill så kan jag! Hade jag dessutom inte varit så hungrig att jag nästan dog, hade jag fortsatt springa.
Alltså hörrni... JAG SPRANG!!!!!!!!!!!!!!!!!
typ jag idag.
Lämna en kommentar ?  
4 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-27 @ 22:39:50   

Mysfredag

Halsen blev bättre och jag vågade mig ut på en långpromenad. 8 km blev det faktiskt, i ett skönt tempo. Tog mig bort till skolan, ner till stan, gymmade, biblioteket och sen hem. Tre timmar var jag borta, haha! Men det var riktigt riktigt skönt och benen är sådär härligt möra. När jag kom hem slängde jag i mig lunch, magen ekade riktigt sådär farligt. När depoerna var påfyllda tog jag en lååång dusch och det var helt otroligt skönt. Så nu är hår och kropp lent och ljuvligt doftande.
Till middag blev det stekt kyckling med mozarellasallad. Mannen i huset fick helt enkelt bestämma. Och gott var det! Så vi har kikat lite TV och ätit sorbé. Mango/jordgubb/banan blev det idag. Mums!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-27 @ 22:25:46   

Mellis-debatt

Min syster fyller elva år i år och är smal som en pinne. Precis som vad jag var. Bilden ovan visar ett klassiskt mellanmål för henne. Hon har tagit bilden med sin mobil och lagt ut på facebook med texten: Mitt favoritmellis!
Alltså. Finn tre fel liksom. Jag blir så förfärad över att det är såhär barn uppfostras. Men jag var också så. Det där ÄR ett klassiskt mellis i min familj. Ingen i min familj dricker vatten. Det är saft eller läsk som gäller. Det finns sällan frukt hemma, och sallad, vad är det?
Nu vill jag ha er åsikt. Vad tycker ni? Vad känner ni? Har ni något att säga?
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-27 @ 14:23:00   

Vad blir det för mat?

Idag har jag lite dålig mat-inspiration. Jag känner för riktigt fredagsmys idag men inom min "nyttighets-ram". Har ni några tips?
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-27 @ 11:17:10   

Fynd!

Jag har länge varit sugen på en pulsklocka. Inte behöver jag någon flashig jävel för 1000 spänn, jag har letat mig runt 500-lappen. Men utan resultat. Det har funnits på Stadium förut, men dom tog slut rätt fort. Men! Läste på den här bloggen om att hon hade köpt en. Så jag hakade på och klickade hem en jag med!
Härifrån beställde jag den. Och jag lääääängtar tills den kommer!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-27 @ 10:32:59   

Att bli inspirerad

Jag älskar träningstidningar. Glansiga med fina omslag som lovar drömkroppar och som skapar skyhöga förväntningar. Det finns inget mysigare än att krypa upp i soffan, eller i sängen med en ny tidning. Bli inspirerad. vilja prova nya saker. Beställa hem saker. Det känns som att livet förändras bara man läser dom. Det är en härlig känsla på något vis. Att koppla av och låta sig uppslukas. Glöm inte bort att tillåta er till att hämta ny inspiration och kraft.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-27 @ 10:24:39   

The day off

Jag är ledig idag vilket är superskönt! Men bara för att jag är ledig betyder inte att jag inte har saker att göra. Dock har jag känningar i halsen, vilket känns piss. Sitter med täcke i soffan och tar det lite lugnt nu, innan jag ska packa väskan och ge mig iväg på promenad och om halsen känns bättre blir det gym. Hoppas ni har en fin dag, hörrni.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-27 @ 09:20:26   

Dagens middag

Idag provade jag något helt nytt; blomkålsris! Man river rå blomkål och kokar det sen i tio minuter. Apenkelt! Enda nackdelen är att det kom blomkål i heeeeela köket. Till "riset" gjorde jag torsk. Tog ett paket torsk och la det i en form och kryddade med basilika och riven ost. Så blandade jag krossade tomater med matlagningsgrädde och citron. In i ugnen i 40 min. KLART! Är grymt nöjd. Jävligt gott blev det!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Recept | 2012-01-26 @ 20:53:21   

Migrän

Mina hjärnspöken vann över mitt förnuft idag. Men när huvudvärken kom smygande, var det liksom inget att snacka om. Och ja, jag kanske kände efter lite för mycket. Fast ett tag trodde jag verkligen att huvudet skulle sprängas alltså. Så det fick bli soffan ikväll. Får ge allt jag har på gymmet imorgon. Jag måste lära mig att världen inte går under bara för att jag kommer iväg och tränar tre eller fyra gånger istället för fem. Nu ska jag krypa ner under täcket framför Biggest Loser och en smoothie. Hoppas ni har en fin kväll och att ni har gett järnet åt mig på gymmet oxå!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-26 @ 20:44:14   

Snabbis

När jag kom hem efter skolan idag skrek magen efter mat. Så jag tog ALLT jag var sugen på och gjorde en omelettpizza typ. Champinjoner, lök, paprika, tomat, kyckling, salami och ost. Till detta en klick kesella och grillkrydda. Det tog tio minuter att göra, fem minuter att äta. Riktigt gott!
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Recept | 2012-01-26 @ 20:37:35   

Dålig motivation

Jag hatar verkligen när luften går ur mig. Och ibland gör den det, helt utan förvarning. Som alldeles precis just nu. Egentligen vill jag bara krypa upp i soffan med ett glas vin och ett stort fat med kakor, ta en cigg ute på balkongen och sen kramas med min kärlek. Jag vill krypa ner i sängen och kolla på film hela kvällen. Det är vad jag verkligen har lust med. Men jag kämpar på. Trots att motivationen är lägre än botten, just idag. Och jag vet att om jag skulle följa min impuls skulle jag må så oerhört fysiskt dåligt imorgon att det verkligen inte är värt det. Men jag är ingen maskin. Jag är inte en hälsoguru. Jag är bara en vanlig liten tjej som tröttnade idag.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-26 @ 14:25:05   

Att ge allt

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-01-26 @ 14:11:04   

Träningsvärken kommer smygande

Jäklar vad magmusklerna är slitna. Det har smugit sig på nu under dagen alltså. Har lite bekymmer för hur jag ska lägga upp träningen idag. Hatar när det blir en massa krockar och att det inte flyter på. Dessutom har jag en hög med plugg som jag ska ta tag i. Det behövs diskas, tvättas och städas. Och så ska jag på möte ikväll. Jag skulle behöva klona mig gånger fem ungefär. Sen har jag inte träffat min sambo ordentligt trots att vi bor tillsammans. Så blir det när man har olika scheman! För andra kvällen i rad kommer han att komma hem när jag somnat. Och det svider i hjärtat.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-26 @ 14:08:13   

Inspiration

Sådär såg då inte jag ut igår i alla fall..
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-01-26 @ 09:09:00   

Rörelseglädje

Alltså, det är ett smärre under att jag ens har tagit mig ur sängen idag. Kroppen är så jäkla sliten efter gårdagens pass. Ändå vill jag typ bara ha mer. Har inte bestämt mig för om jag ska köra Crosstraining ikväll eller om jag ska köra cykel. Det får jag vänta med att bestämma, kroppen lär säga sitt först typ. Nu blir det frukost innan jag beger mig mot skolan. En hel förmiddag med hälsa - YEEY!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-26 @ 08:05:13   

Matvrak

Jag är SÅ värd detta efter den här sjuka träningen. Två kokta ägg, en näve nötter och en mango/jordgubbs sorbé typ. Tog frusna jordgubbar å mango, mixade med 2 msk mjölk. En ren fest i munnen. och. inget. socker.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Recept | 2012-01-25 @ 21:59:08   

tröttare än tröttast

Alltså. Jag gick hem i snöstorm idag. Slängde i mig middag och fick min telefon pajjad. Tog mig ner till gymmet och väl där dog jag lite. Alltså fyyyyyyyyfan vad jobbigt passet var!!!!!!! När uppvärmingen var slut så rann det svett om mig. Och jag skojar inte. Dessutom, var det supermycket folk och jag tvingades stå längst fram. Ni hör ju själva. Hela kroppen skakade. Jag orkade inte ens göra allting fullt ut. Det bara sa stopp. Svetten rann ner på mattan och det har hänt kanske en gång.


Jag ville gråta. Jag ville svimma. Jag ville kräkas. Och jag ville gå hem. Det ska jag absolut inte sticka under stolen med. Men lyckan. Lyckoruset efteråt gör det hela värt. När benen skakar och man inte vet om man ska orka gå hem, men är alldeles varm inombords. Det är vad alla vi som tränar strävar efter. Jag är så jävla glad för att jag kan känna den känslan eftersom att jag inte gjorde det förut.

Det är otroligt hur trött jag är nu. Var tvingad att stå nere i trapphuset och samla kraft innan jag skulle ta mig upp för trapporna hem. Ramlade innanför dörren och in i duschen. Nu har jag landat i soffan framför ett Biggest Loser avsnitt - om jag inte somnar.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-25 @ 21:54:41   

Kaffepaus

Sitter i skolan nu med min andra kopp kaffe. Föreläsningen idag är jäkligt intressant och vi har mycket diskussioner om folkhälsa. Är så lycklig över den här kursen! Ska ta en promenad hem sen tror jag, om jag känner att jag har energi för det. Glömde att ta på mig stegräknaren imorse, så promenaden till och från frissan kom inte med :( är gälet taggad inför kvällens träningspass i alla fall!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-25 @ 14:42:12   

Ny frippa

Det syns lite dåligt, men det är en decimeter kortare och flera kilo lättare. Jag är ruggigt nöjd i alla fall!
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-25 @ 11:38:58   

Mango och banan

Igår kväll myste jag och sambon med dessa skönheter. Jag tog en näve frusen mango, två små bananer, liiiiite möjlk och mixade. Ljuvligt gott vill jag lova er! På Willys hade de extrapris på frusen mango, bara så ni vet..
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Recept | 2012-01-25 @ 10:00:00   

Gårdagens myspromenad

Här har ni gårdagens kvälls-mys promenad. Jag och en vän gick i godan tro och pratade i oändlighet. Dessutom gjorde vi ett par avstickare i stan där vi stannade och kollade i massa skyltfönster. Därav den otroligt kassa tiden per km, eftersom att jag glömde stänga av Runkeeper då. Men det är inte alltid en promenad behöver vara pulshöjande. Ibland behöver den bara vara mysig också.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-25 @ 09:21:01   

Aktiv vila

Valde att ta en gymfri dag igår, men istället blev det nästan två timmars promenad. Jag har verkligen underskattat att promenera. Igår kväll snöade det rätt rejält, och för två månader sen hade jag kurat ihop mig i soffan istället. Inte nu.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-25 @ 09:15:00   

Mitt i veckan

Onsdag var det ja.. Om en timme ska jag iväg och klippa mig, vilket ska bli helt fantastiskt skönt. Har äntligen hittat en frisör jag trivs med och det är jag jäkligt glad för! Efter det blir det en eftermiddag i skolan innan jag ska gå och träna. Bra dag liksom!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-25 @ 09:08:31   

time for dinner

Stekt vitkål, köttfärssås med parmesan och keso. Det var faktiskt riktigt riktigt gott. Stekt vitkål var ju en riktig höjdare! Köttfärssåsen gjorde jag med gul lök, vitlök, kryddor, krossade tomater oh chilisås. Jag blev mätt, sambon blev mätt och alla är vi nöjda.
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Recept | 2012-01-24 @ 19:47:40   

Prova något nytt

Sambon är sugen på köttfärsås. Och vad gör fröken då? Köttfärssås, såklart. Men till mig själv blir det stekt vitkål istället för spagetti. Har faktiskt aldrig provat det.  Någon gång måste ju vara den första. Vilket blir idag! Härligt va?
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-24 @ 18:33:22   

Nytt i garderoben!

Reflexrosa träningslinne - Nike. Vita träningsstrumpor, svarta 3/4 byxor, svart sport BH - Soc. Rosa hoodie - Rönnisch.

Gjorde världens fynd igår! Den stora rosa hoodien från Rönnisch gav jag 149 kr för och jag vill bo i den. Fantastiskt material! Likadant med träningslinne från Nike. Kan tipsa er om att det var rea på det med, 149 kr. Så jäkla värt! Nu känner jag mig oerhört tjejig i mina rosa kläder och rosa skor, men det får vara så. Jag gillar det!
Lämna en kommentar ?  
6 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-24 @ 16:30:15   

Träningsveckan

Jag har valt att strukturera upp min träningsvecka på ett litet annorlunda sätt. Dels för att skolan har kommit igång igen och då behöver jag plugga lite. Dessutom är det så många olika pass jag vill prova på!

Måndag - Cykel 30min, Core 30min, Body Balance 60 min.
Tisdag - Promenad.
Onsdag - Funktionell träning 45min  (Nytt pass!!)
Torsdag - Crosstraining (Nytt pass!) Ev Cykel 30 min om träningsvärken är fööör mycket.
Fredag - 21-passet
Lördag - 21-passet
Söndag - Vila.

Så det där är planen! Jag är egentligen i valet och kvalet om jag ska ta mig iväg och träna idag eller inte, men tvätt, plugg och lite trötthet är det som spökar. Men nu har jag strukturerat upp övriga veckan och det känns bra! Som ni ser så blir det fyra tuffa träningsdagar på rad där, men det är ett medvetet val. Jag vill helt enkelt se hur mycket jag klarar utan att avlida.. Typ. Dessutom är det veckan innan målen ska vara uppfyllda så nu är det maxning som gäller!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-24 @ 16:21:59   

hello power

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-01-24 @ 11:02:00   

Trötter

Fick otroligt dåligt med sömn i natt. Känner mig en aning som en zombie idag. Men träningsvärken är inte så farlig faktiskt! Fast, det är dags för ökning av mitt 21-pass idag oh jag är taggad. Men först blir det ny kursstart i skolan och det tycker jag ska bli så jäkla roligt!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-24 @ 08:48:36   

Slut som artist

Nu kan ni ge er på att jag är slut. Nog tog jag mig iväg på tvåtimmars-passen! Dessutom blev det en promenad hem - MED OMVÄG! Jag är så fruktansvärt trött nu så att ni kan nog inte ens ana. Det blir lite lax i ugn nu innan jag äntligen får krypa ner i sängen. Jag vet att det är "dåligt" att äta såhär sent, men jag är så hungrig att magen skriker. Har dessutom ätit väldigt dåligt idag. Oh är jag hungrig, ja då jävlar äter jag!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-23 @ 23:05:06   

Träningsmåndag!

Förra veckan körde jag efter en del motivationsstrul ett två timmarspass idag. Och inte fasen tänker jag vara sämre idag! Är superladdad för cykel, core och Body Balance! Trots detta att mina armar fortfarande värker efter alla lianer.. De är fan värre idag vilket är helt jävla stört.
Lämna en kommentar ?  
6 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-23 @ 13:08:00   

Det drar ihop sig

I början av december satte jag upp en hel del mål. Både långsiktiga och kortsiktiga. Deadlinen för de kortsiktiga målen närmar sig jävligt fort kan jag säga.


Kortsiktiga mål:
Att träna 4ggr/veckan tills 31/1 2012.
Att ha gått ner 5 kg till 31/1 2012.
Att inte behöva kämpa på mig mina byxor till 31/1 2012. 
Att kunna springa 2,5 km till den 31/1 2012.
Att mäta 73 cm i midjan tills 31/1 2012.


Så det är bara att borra ner huvudet och köra på.
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-23 @ 12:19:00   

Hello lovers

Den här veckan ska jag öka på mitt pass och göra intervaller efter halva samt det jag avslutar passet med. Det känns jävligt roligt, faktiskt. Dessutom måste jag få skryta lite med att när jag började med det här upplägget, körde jag med 6 kg KB (den minsta på bilden) och nu tre veckor senare kör jag med 12 kg (den som inte är lika liten). Jag kanske inte är totalt oduglig ändå!
Har utvecklat en kärlek till dom små liven. Och jag är ivrig att lära mig. Drömmen vore ju att köra med en 24kg utan problem.....
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-23 @ 12:03:00   

Att känna igen sig

Det här inlägget hos Cilla är det absolut bästa jag har läst på länge. Jag hade inte kunnat säga det bättre själv. Jag är en beroendekaraktär och det är ingenting jag skäms över. Jag vill bara att ni ska förstå.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-23 @ 11:36:18   

Vägning och mätning v 3

Eftersom att jag inte har tränat som jag borde, så väntade jag mig inga större resultat. Men jag får vara nöjd med det lilla!
- 0,5 kg
- 1cm i midjan
- 0 cm på lår.


Det är verkligen ett bra resultat! Så länge jag inte har gått upp någonstans så får jag se det som en bra sak. Men idag börjar en ny vecka och nya tag. 3 kg tills nästa vecka och jag har nått mitt mål! Det är dags för mig att göra allt nu. Hej då bekvämlighet!
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Vägning och mätning | 2012-01-23 @ 10:30:36   

Måndag - ny vecka

Jag tog min längsta sovmorgon på länge idag. Sov ända till klockan tio! Men sedan kurrade magen alldeles för mycket. Idag är jag och sambon lediga tillsammans, så idag blir det en mys-. och fixardag! Jag ska kika efter nya träningskläder och storhandla. Tänker skriva ut mitt matschema senare, så att ni har lite koll.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-23 @ 10:22:32   

Myskväll

Jag och sambon har haft en riktig myskväll. Legat i soffan och kollat på vår nya favoritserie Chuck och ätit. Mannen tog en kebabpizza (suprise suprise!) och jag slog till på en kebabsallad. Mest för att jag var trött och sur för att jag skulle bli tvungen att laga mat till mig själv. Och jag kan säga att HELVETE vad jag ångrade mig. Kebabsalladen var inte god överhuvudtaget och jag åt knappt halva. Så för att mätta min hunger blev det bröd. Magen sa tack och hej och nu är det dags för läggdags. Vad har vi då lärt oss? Ingen kebabsallad, inget bröd. No matter what.
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-22 @ 22:49:44   

Förra veckans mål

Jag har faktiskt bara hållit tre stycken den här veckan...

Inget socker - Check!
Inge alkohol - Check!
Inge cigaretter - Check!

Röra på mig varje dag
Ha på mig stegräknaren varje dag
Att gå 10 000 steg per dagDet blev helt enkelt en jäkligt dålig vecka rent träningsmässigt. Vardagsmotionen har varit usel och i slutet av veckan har jag inte ens haft stegräknaren på mig. Men jag har varit på gymmet tre gånger! Och det är ändå bra. Men tills den här veckan blir det skärpning. Jag vill röra på mig varje dag och inte vara någon slappis.
Lämna en kommentar ?  
4 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-22 @ 20:42:00   

Hälsa

Kommande kurs jag ska läsa är Folkhälsa och arbetsliv. Och jag tycker att det ska bli så roligt! Äntligen något jag tycker är riktigt kul. Till och med är det så att jag har köpt alla böcker och börjat smygläsa. Då är det illa!

Men i en av böckerna pratas det om hälsa, och vad hälsa är. Begreppet är fruktansvärt brett och svårdefinerat, men ack så intressant. I ett kapitel menades det att hälsa och friskvård är en resurs i livet och inte målet i livet. Grymt intressant sätt att se på hälsa kände jag och ville genast dela med mig till er. Vad tycker ni?

Jag kan hålla med om att hälsa och friskvård är en resurs och inte ett mål. Med det menar jag att alla har förutsättningar för en god hälsa med hjälp av näringsrik mat och motion. Svårare än så är det ju inte men det är ju itne alla som utnyttjar den resursen. Förstår ni hur jag menar?

Samtidigt kan jag även se att hälsa och friskvård är målet i livet. Det klart att vi vill må bra och ha en hälsosamm livsstil. För många är det målet i livet. Men frågan är vart det tar vägen när det är uppfyllt...


Nu blev det lite djupt här, men jag är så intresserade av att höra vad ni tycker! Så speak out nu hörrni!
Lämna en kommentar ?  
6 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-22 @ 16:35:00   

Söndag

Vaknade upp med träningsvärken från helvetet idag! Alltså, det är nästan pinsamt. Mina armar och mina axlar fick ta hårda smällar i dom där lianerna... Dessutom har jag migränkänning och är totalt jävla slut. Asdålig ursäkt till att inte träna, men så är det. Tre gånger på gymmet efter den här helvetesveckan, är helt okej ändå. Jag måste stressa ner, det vet jag.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-22 @ 16:26:52   

What a day!

Nu ligger jag äntligen i sängen oh är helt slut! Alborgen var hysteriskt jobbigt, fick använda musklerna rejält ett par gånger. Typ hänga i en jävla lian 150 gånger? Mina armar är totalt slut. Nu ska jag sova. Imorgon ska jag upp och iväg till samma gäng jag hängde med idag. Lite utbildning och sånt. Men efter det blir det ett efterlängtat gympass!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-21 @ 23:19:13   

Att inte äta socker

Jag har sedan nyårsafton ätit socker 1 gång. Alltså har jag varit sockerfri i 20 dagar. Med socker menas godis, kakor, glass, läsk, smaksatt yoghurt, saft, choklad och allt annat "onyttigt". Jag har även undvikit alkohol, nikotin och kolhydrater. Mycket på grund av boken ovan. När jag läser vad socker gör med min hjärna, får det mig att aldrig vilja titta åt godishyllan igen.
När jag har lust tar jag fram och läser några kapitel i boken och jag förundras varenda gång. På varenda sida står det något som jag lär mig utav och det är väl fantastiskt?
Jag mår oerhört bra utan socker och varför bryta det? Jag tänker inte äta en bakelse som jag njuter av tio minuter som jag sedan kommer att må fysiskt dåligt av i ett dygn. För jag har märkt att jag är känslig, jag har lätt för att falla dit på saker och ting. Och skulle jag bara ta en enda liten godisbit eller kaka, lovar jag er att ni hittar mig snart med hela påsen eller kakburken.
Min mage mår bra, psyket mår bra och hela min kropp mår bra. Och det tänker jag forsätta med.
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-21 @ 15:15:00   

Inspiration

Vilken jäkla power det är i den här bilden. Shit! I love it!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-01-21 @ 12:55:00   

Thank you

Min kära farfar som bor ca 40 mil bort är i stan. Och hade köpt presentkort på Stadium till sin träningstokiga sondotter! Så jävla underbart! Under jul och min födelsedag har jag bara fått bra träningssaker. Kan inte låta bli att slå ett litet glädjeskutt.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-21 @ 10:33:28   

Lördag

Sambon har åkt iväg på pimpelfiske här på morgonen. Jag hade ambitionen att åka och träna, men jag glömde att köpa nytt lås igår. Dessutom ska jag iväg och röra på mig idag på Gävles egna "Fångarna på fortet" - Alborgen! Så då vill jag inte ha tagit ut mig i förskott, hehe. Istället ska jag nog klä på mig alla kläder jag har och dra iväg på en timmes promenad. Termometern visar - 10 grader, så det gäller att pälsa på sig.. Jag hoppas att ni får en fin lördag hörrni. Vad gör ni för roligt idag?
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-21 @ 09:48:03   

Helg!

Gårdagen spenderades med sambon framför tv:n. Vi lagade flygande jacob tillsammans som vi åt i soffan och sen mixade jag lite frysta jordgubbar till en sorbé. En fröjd för munnen och helt utan socker. Så jäkla bra! Har nu gått 20 dagar sockerfri and I LOVE IT.
Mixade även lite mango som jag la uppepå.. Därav är det två lager.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-21 @ 09:43:25   

Sov gott


Jag har spenderat tusentals timmar med den här underbara damen. Gosat i sängen, gosat i soffan, busat, försökt dra med henne ut på långa morgonpromenader, busat i snön, busat med gräs... Vi har många fina minnen, Nelly och jag. Igår fick hon somna in. Saknaden som sprider sig i bröstet är förödande. Älskade hund!


Jag hoppas att du sover gott gumman. Vi saknar dig.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-21 @ 09:34:57   

Lystring alla träningsfantaster!

Jag har en för mig oerhört viktig fråga till alla er som tränar typ fyra/fem gånger i veckan. Hur fan gör ni med håret?! Mitt hår mår så oerhört dåligt av att bli tvättat så ofta. Det blir fett, statiskt, äckligt, fult, you name it. Är det bara jag som svettas som en gris i håret eller vad? Använder ni torrshampoo, sätter på er en mössa eller drar ihop det till en tofs? Snälla underbara ni, lär mig. Ge mig era tips. Jag och håret ber er.
Lämna en kommentar ?  
4 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-20 @ 17:21:00   

Nästa vecka

Jag har börjat fila på ett kost- och träningsschema som är lite striktare. Har verkligen märkt under den här veckan att det kräver mer planering än vad jag gjort. Min tanke är att jag ska fortsätta att vara sparsam med kolhydrater och låta det komma från grönsaker. Dessutom ska jag lägga in hårdare pass. Jag står med ena foten kvar i the comfort zone och jag gillar det inte. Dumma hjärnspöken! Men jag känner mig peppad igen. Det här ska jag fixa!
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-20 @ 13:47:00   

Feels good to be back!

Två dagars uppehåll från gymmet är MER än nog! Ändå blev passet idag halvdant eftersom att jag slarvat bort hänglåset, så jag kunde inte fokusera ordentligt. Men jag körde alla mina övningar som jag behöver vikter till + intervallerna. Dog lite, som vanligt. Men återuppstod efter en härlig plock-ihop-lunch!
Nu ska jag duscha och njuta av den lediga dagen med sambon.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-20 @ 13:14:05   

GYM

Efter en lång och välbehövlig sovmorgon med sambon ska jag nu ge mig iväg till gymmet. Motivationen? Sambon sa att min mage var platt! DET NI!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-20 @ 11:27:40   

Äntligen klar!

Hemtentan är inskickad och klar. Underbart! Tog längre tid idag än vad jag hade räknat med, så jag prioriterade bort gymmet och tog en promenad istället. Så går det med dålig motivation och dålig planering! Men jag tog mig en promenad i alla fall och ikväll stänger jag av mobilen och tar igen Biggest Loser avsnitt. Imorgon är jag ledig och ska ägna hela dagen åt mig själv.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-19 @ 20:22:08   

Att sitta fast

För er som inte vet det pluggar jag till Personalvetare på Högskolan i Gävle och har sista dagarna på min Sociologikurs. Jag skriver ett arbete om ett känt företag och hur de skulle ha agerat utifrån tre olika situationer. Och det är svårt. Mycket svårare än vad jag trodde. I början flöt det på superbra och jag hade en klar plan för hur jag skulle skriva. Men det brukar ju inte bli så som jag har tänkt mig, och heller inte denna gång. Så nu är jag lite fastkörd.
Tog mig en vilodag ifrån gymmet idag, men det ångrar jag nu. För det kryper i kroppen på mig. Hjärnan behvöver bli rensad, kroppen vill röra på sig. Jag har suttit still på den här stolen HELA dagen idag. Borde ha vetat bättre och tagit en promenadpaus. Men det har jag lärt mig till imorgon för då tänker jag unna mig en gympaus.
Men jag har varit duktig och inte tryckt i mig något onyttigt. Till middag idag blev det ungsstekt korv och broccoli. Inte optimalt i och för sig, men jag har varit brutalt sugen på senap och ketchup senaste dagarna. Så det fick bli så idag. 

Nu ska jag köra på ett tag till, så att jag får gå och lägga mig snaaaart.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-18 @ 21:45:30   

Träning för energi

Igår satt jag i skolan och skrev på det här arbetet i Sociologi i nästan fem timmar. När jag klev ut i verkligheten igen var hjärnan som snö-mos och armarna ville vika sig för att böckerna jag hade i händerna var så tunga. Men jag tog mig iväg till gymmet i alla fall och körde mitt pass. Det var sjukt jobbigt som vanligt och svetten sprutade. Efter mat och dusch kände jag mig full av energi och orkade sitta i möte halva kvällen. Men när klockan slog 23 orkade jag inte hålla ögonen öppna längre. Det är verkligen det bästa med träningen, att jag äntligen känner att det ger mig energi när jag behöver, men gör mig trött när jag behöver sova. Jag älskar den känslan, ska ni veta.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-18 @ 15:38:48   

I'm so sorry

Nej hörrni, jag har inte glömt er. Jag har bara suttit och skrivit och skrivit och skrivit igår och idag. Livet är hårt. Men snaaaart är det inlämnat och då har jag supermycket tid till er! Jag lovar.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-18 @ 15:33:51   

Träningsvärken från helvetet

Men som vanligt är träningsvärken väääääldigt välkommen! Idag har jag en fullspäckad dag framför mig. Inlämningsdagen för min hemtenta är skrämmande nära och jag ska satsa hela mitt hjärta på att bli klar snarast. Därför spenderar jag hela dagen på skolan med en vän. Dessutom ska jag på ett styrelsemöte ikväll, så blir borta hela kvällen. Så det blir lite tyst här idag. Men, självklart har jag med mig träningsväskan för jag ska till gymmet i eftermiddag! Känner att jag kan behöva lite energi efter en hel dags stillasittande.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-17 @ 10:30:00   

OH MY

Jodå, helkväll på gymmet blev det igår trots att jag var så omotiverad på kvällningen. Men jag gick dit och SOM jag körde. Sambon trodde att jag hade duschat redan när han hämtade mig för jag var så blöt i håret. Det var jobbigt, jag ville spy, jag ville dö, men att jag älskar det. Så jävla värt det.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-17 @ 09:27:15   

Träningsnarkoman?

Gårdagens plan har verkligen effekt - shit vad jag längtar efter att få träna nu! Idag är det dessutom bästa dagen på gymmet tycker jag.. Cykel + Core + Body Balance. Tre pass under två timmar! Ja omöjligt är det inte. Det bara kryper i kroppen på mig för jag är så sugen. Jag kan inte ens minnas senaste gången jag var på ett spinningpass, så det är dags nu. Oh vet ni vad det värsta är? Att jag längtar....!!!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-16 @ 15:44:00   

Inspiration

weheartit
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-01-16 @ 13:16:00   

Utvärdering av Low Carb veckorna

Idag är det två veckor sedan jag började äta enligt Low Carb boken. Idag tar mitt experiment slut och det är dags för utvärdering.
Jag tycker att det har gått mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Recepten har varit underbara och jag har varit mätt länge. Lite besviken är jag över att jag inte gått ner mer, men det känns ändå bra. 2 kilo ÄR BRA. Det jag är mest positivt överraskad över är att jag har mått så bra. Jag har varit pigg hela dagarna och inte somnat i soffan, utan jag har haft ork att leva liksom. Vilket är ett stort plus! Haha.
Självklart kommer min mat att influeras av boken oh dess tänkande. Jag har upptäckt att jag är väldigt kolhydratskänslig med ballongmage och svängande humör. Så att utesluta det i största möjliga mån är något jag kommer att fortsätta med. Oh jag hoppas att jag fortsätter att må lika bra!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-16 @ 11:02:00   

Förra veckans mål

Jag satte ju upp ett mål förra veckan:

Inget socker
Inge alkohol
Inge cigaretter

Röra på mig varje dag
Ha på mig stegräknaren varje dag
Att gå 8000 steg per dag.


Och hur har det då gått? Jo, jag kan säga att jag har uppfyllt alla mina mål! Härligt va? Detta till trots att det var min födelsedag i måndags, som jag för övrigt firade på gymmet. Och nya mål för den här veckan? Lika som ovan, dock  med 10 000 steg om dagen. Jag är så jäkla peppad inför en ny vecka! Är ni?
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-16 @ 08:53:00   

Vägning och mätning v 2

Det är alltså måndag och dags att redovisa veckans resultat.
- 0 kg
- 1 cm i midjan
- 0 cm lår


Jag är ganska nöjd ändå. Så länge jag fortsätter att minska i cm så är det bra. Hade dock velat att det skulle ha hänt mer runt låren, men det får bli mitt nästa mission! Hyfsat nöjd är jag ändå och jag ska nog slänga ut vågen snart.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Vägning och mätning | 2012-01-16 @ 07:46:36   

Måndag morgon

Ny vecka och nya tag! Trots en lugn och skön helg är jag obeskrivligt trött idag. Sitter med kaffet och gröten nu och laddar inför en förmiddag i skolan. Egentligen har jag noll lust att gå dit, men jag vill inte riskera att missa något läraren säger om hemtentan. Så det är bara att ta sig i kragen då!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-16 @ 07:39:36   

Konstig dag

Jag tog mig iväg på Body Balance-passet efter mycket om och men. Sedan är det följande status:
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-15 @ 15:44:32   

Slappt

Egentligen känner jag mig jäkligt slapp idag. Träningsvärk, huvudvärk och trötthet. Ligger och överväger om jag ska ha en totaaaal vilodag idag så att kroppen får längta till morgondagens pass..
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-15 @ 10:23:44   

Morning Glory

Den här vackra synen väckte mig imorse. Tog en välbehövlig sovmorgon till kl 9 innan magen kurrade för mycket. Och medans jag gör iordning min gröt oh mitt äpple, inser jag att vi har slut på mjölk. Och på fil. Men du. HEJA MIG! Jag kan inte äta gröt utan mjölk så det blir en omelett med vatten istället. Funkar det med. Idag blir det en lugn dag. Body Balance vid lunch och på eftermiddagen en promenad. Oh plugg plugg plugg. Inlämningsdatumet närmar sig och jag vill verkligen bli klar.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-15 @ 09:29:12   

Igår kväll

Kvällen spenderades med mina fina vänner på Bowlinghallen. I en timme bowlade vi och skrattade så jag höll på att smälla av. Snacka om att träna magmuskler! De andra tjejerna skulle ut och göra stan osäker, men jag hade ont i huvudet så jag åkte hem till sambon. Åt lite mellis och kikade lite på Vänner innan jag somnade sött runt tolv. Så himla skönt att göra något annat en lördagkväll än att supa mig redlös och vingla runt på stan. Jag är stolt över mig själv!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-15 @ 09:25:07   

Det första jag ser varje morgon

Den här fina lilla saken sitter på min garderobsdörr. För att påminna mig och peppa mig till det liv jag vill ha och den livsstil jag eftersträvar. Här har vi vältränade brudar med citat om träning, plugg-motivation och powerbrudar. Och den stora bilden i mitten är en symbol för frihet. Att jag är fri till att öpnna armarna och ta emot allt detta. Djupt som FAN, men så är tanken.
Lämna en kommentar ?  
4 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-01-14 @ 14:30:00   

21-passet

Många av er undrar hur jag tränar. Och det ska jag ta och berätta för er! Jag har gjort det så enkelt för mig att jag har tagit ett pass ifrån Fitness Magazine, som bygger på 9 veckor, 3 veckor på varje nivå. Jag är inne på min andra vecka på nivå 1. Och då tränar jag såhär:

Uppvärmning 10 minuter på crossen eller cykel. Oftast crossen för den är jobbigast.

Sedan kör jag Utfall med en KB i handen. Jag började här med 6kg KB men nu senast hade jag 2x5 vikter i handen. Detta kör jag 3x8 reps av.

Därefter kör jag KB-swings. Även här började jag med 6kg men har nu 8 kg. 3x15 reps.

Och sen har vi den här jäkla armhävning med förflyttning som jag får till typ varannan gång.. Här ska jag maxa x 3.

Efter det är det dags för omvänd rodd som blivit min favorit! Här kör jag 3x8 reps. Från början gjorde jag bara 2 reps för att jag helt enkelt inte orkade mer..

Sen kör jag mage! Sittande rotationer med vikt, 3x15 reps på varje sida, så det blir 30 totalt. Och jag började med 5kgs vikten, men nu kör jag med 8kg KB.

Och den sista övningen jag gör är sidoplanka med förflyttning. Eller vad den heter. Jag har alltid gjort den här på knä, men senast kunde jag gå upp på fötterna! 3x15 reps.

Här kan jag säga att jag är kraftigt jävla slut. Men då är det dags för tabata-intervallerna! Yeeey! Och efter dom, är döden nära kan jag säga..


Men där har ni i alla fall mitt pass! Och anledningen till att jag har döpt det till 21-passet är helt enkelt för att det bygger på att om man gör det här i 21 dagar så har man skapat sig en vana... Eller något sånt. Ni får läsa i tidningen! Här kan man se bilder på hur jag gör. Ett enkelt urklipp från tidningen helt enkelt.
Nu kanske det finns vissa som säger att det är "fusk" att ta ett pass från en simpel tidning. Men jag kände att det var en bra början. Träna upp lite styrka och kondition INNAN jag sätter mig in ordentligt i hur jag ska och framför allt VILL träna.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-14 @ 10:37:00   

Härliga lördag!

Hade ställt klockan egentligen, men den ringde inte. Så har sovit lite mer än 1 timme mer än vad jag hade tänkt. Men vad gör det?! Det är lördag, solen ser ut att vilja skina idag och jag ska ner och gymma. Är livet inte underbart?!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-14 @ 09:45:21   

Sometimes I get a feeling

Nu kryper jag upp i soffan med filten, mannen och den här fina "drinken". Bara för att man dricker vatten en hel kväll behöver det inte bli tråkigt! Jag pimpade med lite is och frusna bär. Nääääästan lika gott som en P3 på krogen...
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-13 @ 19:58:00   

A reminder everyday

Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-01-13 @ 18:30:33   

Fredag

Det är fredageftermiddag och föreläsningen var riktigt jävla bra. Någonstans på vägen har jag glömt lite varför jag vill bli Personalvetare, men idag påmindes jag. Det är underbart hur en människa kan elda igång en!
I alla fall så har jag käkat lunch och degat i soffan nu sen jag kom hem men ska sätta igång med att städa nu. Har fortfarande inte tagit ut julen.. Men nu ska nytt och fräscht in!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-13 @ 15:03:37   

Torsk på torsk!

Från Low Carb boken
Det här var något både jag och sambon ÄLSKADE! Helt galet vad gott det var, och rejält mätt blev man! Som ni ser är mina portioner inte så stora, och det är för att jag blir mätt på det där. Äter jag långsamt och dricker vatten emellan så håller jag på och spricker av mätthet sista tuggan. Och, jag tar INTE en andra portion.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Recept | 2012-01-13 @ 12:56:00   

Matdagbok 12 januari

Frukost - Havregrynsgröt med äpple och kanel
Lunch - Kycklingsallad
Middag - Torsk med tomat i ugn
Mellis - 40g pistage nötter, 40g ost, 50g gurka, 2 små mandariner.


och vatten vatten vatten. ca 1,5 liter. och 2 koppar kaffe.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Matdagbok | 2012-01-13 @ 10:46:00   

Olivia!

Här har vi vinnaren av det Amerikanska Biggest Loser säsong 11! Olivia och Hannah var mina favoriter från första början och jag har både gråtit och skrattat åt dom. Olivia har gjort en fantastisk resa och det är ju bra att titta på henne! Vältränad till max! Otroligt snygg kvinna som motiverar oss alla.
Google
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-13 @ 09:59:00   

8000

Hela 10 000 steg igår! Underbart!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-13 @ 08:44:15   

Sliten

Nu ni mina vänner, är min kropp sliten. Jag har grym träningsvärk och skulle kunna sova i hundra år. Hade inte tänkt att det blir en total vilodag idag, men då lär det bli! Tänker inte köra någon PW idag utan det blir en promenad i luuuugnt tempo. Men sådana dagar behövs också. Jag har precis fått i mig min gröt och mitt kaffe nu och ska bege mig mot skolan. Vi har en gästföreläsning idag som jag tror kan vara nyttig..
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-13 @ 08:41:48   

Inspiration

Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-01-12 @ 19:49:48   

Biggest Loser

Jag har blivit ett riktigt Biggest Loser freak. Av den amerikanska säsong 11 har jag sett VARTENDA avsnitt. Jag har inte missat en minut och jag har gråtit hundratals tårar till serien som på något sätt berör mig så mycket. Det sorligaste är att ikväll är det final. Och SOM jag kommer att sitta bänkad. Det är tur att Biggest Loser Sverige började igår så jag har något annat att följa! Tyckte för övrigt att gårdagens avsnitt var helt klart godkänt. Kan lova er att jag inte kommer att missa ett avsnitt där heller. Har vi några fler freaks där ute?
Google
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-12 @ 18:10:00   

Stress

Dagen idag började lugnt men har sedan gått i ett rasande tempo. Träna, duscha, laga lunch, skriva ut papper, seminarium och nu laga middag. Trots att jag blev jättestressad när det var dags att laga lunch gjorde jag den underbart goda och lätta kycklingsalladen. Dessutom ser jag det som ett enormt framsteg att jag prioriterar min träning och min mat istället för att sova halva dagen och sedan ligga och kolla på tv. Dessutom gick seminariet bra och jag kände mig faktiskt pigg hela tiden. Ingen blodsockerdipp! HELT OTROLIGT. Jag vill inte skryta men jag vill bara säga: Jäklar vad bra jag mår!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-12 @ 18:00:00   

Allt jag har

Idag körde jag nog mitt hårdaste pass någonsin. När jag kom hem visste jag inte hur jag skulle ta mig upp för trapporna. Jag maxade på ALLT idag. Kände att jag hade det där jävlar-anammat i kroppen och ville verkligen pressa ur all kraft. Och det gjorde jag. Körde de tyngsta vikterna och sprang på den högsta hastigheten jag någonsin haft.


Ni ska bara veta hur stolt jag är över mig själv. Jag ville ge allt och det gjorde jag ta mig fan. En gullig kvinna stod och tittade på mig när jag gjorde KB-swings och så sa hon: Shit vad duktig du är! Vad bra det ser ut! Pressade ur liiiiite till då, trots att jag egentligen ville gråta.


Men de där jäkla tabata-intervallerna på bandet kommer nog att bli min död. Bara så att ni vet. Så om jag helt plötsligt slutar att uppdatera, har jag nog avlidit där på löpbandet. Men det är det LÄTT värt.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-12 @ 17:15:32   

Matdagbok 11 januari

Frukost - 1port havregrynsgröt med mjölk, skivat äpple och kanel.
Lunch -Timjansbiffar med ostbroccoli
Middag - Samma som lunchen. Orkade inte laga något!
Mellis - 2 små mandariner, 40g pistagenötter, 40g ost och 50g gurka.


Och vatten vatten vatten vatten. Och kaffe.

Timjansbiffarna blev förövrigt otroligt goda! Recept kommer imorgon tänkte jag.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Matdagbok | 2012-01-12 @ 17:08:39   

Torsdag

Idag är jag sådär obeskrivligt trött och motivationen är egentligen lägre än noll. Vill bara kura in mig i mitt stora täcke och stanna där resten av dagen. Men riktigt så blir det inte. Jag har precis ätit frukost och ska ta det lite lugnt nu innan jag ska ta en promenad till gymmet och försöka att köra skiten ur mig. Känns som att jag behöver en rejäl urladdning inför eftermiddagens seminarium..
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-12 @ 07:37:15   

Tomatkyckling

Från Low Carb boken - IGEN!
Det här var en riktig höjdare måste jag säga er! Den lilla salladen på sidan var en intressant upplevelse, på ett väldigt positivt sätt!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Recept | 2012-01-11 @ 20:03:00   

Sköna dag!

Har haft en otroligt skön dag idag. Åkte iväg med en vän runt lunch innan jag satte mig på biblioteket och gjorde klart morgondagens seminarieuppgift. Promenerade hem med en annan fin vän och traskade sen runt halva Brynäs. Nu är jag sådär härligt mätt efter middagen och inväntar med spänning premiären av Biggest Loser Sverige. Hade tänkt lägga ut en bild på stegräknaren idag, men råkade nollställa den vid lunch!!!! Men kan säga att jag har gått mer än 10 000 steg idag. Härlig känsla!
Dessutom fick jag veta att jag klarade min komplettering jag gjorde innan jul vilket är HELT GALET BRA JÄVLA NYHETER!
jag sitter bänkad ikväll - gör du?
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-11 @ 19:54:11   

Matdagbok 10 januari

Frukost - 1dl havregrynsgröt med 2 dl mjölk, skivat äpple och kanel.
Lunch - Tomatkyckling
Mellis efter träning - 1 äpple
Middag - Resterna av fläskfilén
Mellis - 2 mandariner, 40g pistagenötter, 40g ost och 50g gurka.
och som vanligt en massa kaffe och vatten!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Matdagbok | 2012-01-11 @ 19:47:23   

härliga människa

Jag såg att denna fantastiskt starka kvinna har gjort ett helt inlägg av min kommentar! Hon håller på och ska sluta snusa och har haft ett återfall - vilket är helt okej. Jag menar, hur många återfall har inte jag haft? Hela sommaren 2011 var ett stort återfall för mig. Att jag har lyckats vara rökfri den här gången i 11 dagar är för att jag har släppt kraven.

Det är okej att ta en cigg, det är inget misslyckande. Hela mitt liv har jag fokuserat på det jag inte har klarat.  Jag försöker att ändra det nu och fokusera på det kan jag klara. Är jag rökfri i 14 dagar och sedan tar en cigg den 15:e, ja men då är det så. Då börjar jag bara om och försöker att hålla mig i 15 dagar. Och alla ni som försöker att sluta - ta en dag i taget. Vi får hjälpa varandra helt enkelt.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-11 @ 17:55:18   

Inspiration

Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-01-11 @ 12:20:00   

Matdagbok

Oj oj oj nu har jag slarvat med matdagboken! Men jag har gått in i vecka två i min Low Carb bok. Det är mycket mer likt min normala kost och det känns kanon. Äter äntligen gröt till frukost! YEY! Lägger upp gårdagens mat senare under dagen, så lovar jag bli bättre.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Matdagbok | 2012-01-11 @ 10:24:06   

Härlig start på dagen

58 minuters morgonlycka med min bästa vän. Solen kikar fram och nu blir det en efterlängtad frukost!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-11 @ 09:45:02   

Träningsvärk hej

Hela kroppen värker sådär skönt när man har rört på musklerna. Njuter lite av att känna smärtan. Ligger i sängen med morgonkaffet och är ofantligt trött. Men snart ska jag hoppa i kläderna och möta upp en vän och gå en promenad. Ber en stilla bön om att tån vill samarbeta idag.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-11 @ 07:30:55   

Porr

Det här är riktig porr, mina vänner.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-01-10 @ 20:15:04   

Myskväll deluxe

När jag kom hem efter gymmet och promenaden tappade jag upp ett varmt bad och kollade på Biggest loser. Hur underbart som helst! När jag hade badat klart bestämde jag mig för att ta en myskväll ikväll. Det är bra på tv, jag har en bra bok att läsa och sambon är på äventyr. Mjukisbrallorna är på, ljusen är tända och jag kryper upp i soffan med en kopp te. Ibland behöver själen vila lite.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-10 @ 19:56:02   

8000

Jag har uppfyllt dagens mål och trots min onda tå, gått 8000 steg! Skönt!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-10 @ 19:52:11   

Antiklimax!

Jag lyckas då ta mig fan med allt. Klädde på mig som sjutton och tog en skön promenad till gymmet på eftermiddagen. Kände att det skavde lite vid tårna, men tänkte inte mer på det. När jag har kommit in till omklädningsrummet och känner på strumporna är den ena alldeles blöt. På händerna är det blod. Jag har alltså haft en liiiiiiiten del av en nagel som legat och bokstavligen skurit upp sin tågranne. Jag har tre ordentliga skärsår som svider och jag kan knappt gå. Körde i alla fall igenom mitt pass men utan intervall. Tog istället en omväg hem efter att jag lindat in tån i ett kilo toapapper. Yey!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-10 @ 19:43:24   

Birthday dinner

Ännu ett recept från Low Carb boken, denna gång v 2.
Vi gjorde även en creme fraiche sås med torkad timjan.Ja alltså, det ser ju inte mycket ut för världen, men mätt som sjutton blev jag! Och ork hade jag att träna efteråt. Gudomligt gott var det också. Är riktigt nöjd med min birthdaydinner, och det är faktiskt lite skönt att slippa sopporna den här veckan..
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Recept | 2012-01-10 @ 12:00:00   

Plugga plugga plugga

Det är mantrat dag. Ska plugga en timme till innan det blir lunch och sen en promenad ner till biblioteket. Har svårt att finna ro hemma idag. Blir minst en timme på bibblan innan det blir gym! Det är tisdag och dags är mitt 4:e 21pass. Kroppen är lite mör sedan gårdagens Body Balance, men det är bra. Benen känns pigga så jag räknar med att kunna ge ALLT under intervallerna idag. Vågar nästan inte säga det, men jag längtar lite..
Bjuder på en liten pluggbild.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-10 @ 11:14:24   

Recept: Lax

Som jag sa häromdagen åt vi en underbart god lax till middag som jag kokade ihop själv.
Jag hade 4 st laxfiléer som jag la i olika foliepaket. Hällde på lite citron, salt, peppar och en vitlöksklyfta på varje bit. Så tog jag 1msk matlagningsvin och hällde på och sen packade jag ihop paketen och in i ungen, 200 grader i 20 minuter. Medans kokade jag lite sparris och hade som tillbehör. Enkelt som fan och GOTT som fan!
Ni kan hitta en massa härlig foliepakets inspiration här.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Recept | 2012-01-10 @ 10:54:00   

Mål v 2

Eftersom att jag inte helt satte förra veckans mål, måste jag ju göra det den här veckan.
Once again;
Inget socker
Inge alkohol
Inge cigaretter
Men också;
Röra på mig varje dag
Ha på mig stegräknaren varje dag
Att gå 8000 steg per dag.Eftersom att jag har en stegräknare nu, tänker jag nyttja den till max och försöka att ha på mig den varje dag och gå 8000 steg. Har för mig att det är vid 10 000 som man får en viktnedgång, men det tänkte jag köra nästa vecka!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-10 @ 08:56:00   

Vägning och mätning v 1

Jag kan inte låta bli att få ångest när jag ska upp på vågen, trots att jag har lovat mig själv att ta bort det. Men i alla fall har min detoxvecka gett resultat:

- 2 kg
- 2 cm i midjan
- 1 cm lår.
Helt okej för att vara första veckan, även om jag inte kan låta bli att vara lite besviken, samtidigt som jag inte riktigt vet vad jag hade väntat mig. Men, det är i alla fall ett resultat och jag kommer att kämpa på denna veckan också!
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Vägning och mätning | 2012-01-10 @ 08:40:00   

Presenter

En underbart fin klocka av sambon, rosa vattenflaska, stegräknare och ett par vinterpromenadskor. YEEEY. Dessutom fick jag en asbra hårtork av mamma och pappa som tyvärr inte kom med på bild. Invignde skorna igår och det är himlen för mina fötter, I tell ya!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-10 @ 07:36:04   

21

Jag hade en underbar födelsedag! Har fått superfina presenter, ätit god mat och varit på det nya Body Balance passet. Känns riktigt bra att starta mitt 21åriga liv på ett bra och hälsosamt sätt! Idag väntar skolan för första gången sedan innan jul, därefter lite plugg och sen träna. Ännu en bra dag liksom. Nu blir det grötfrukost!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-10 @ 07:29:16   

Födelsedag

Idag fyller jag 21 år och det firas med en rejäl grötfrukost! Dagen kommer att bestå av en promenad med min käresta, god (nyttig!!) mat och plugg. Blir lite dålig uppdatering idag, men det får ni leva med. FÖR JAG FYLLER ÅÅÅÅR!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-09 @ 09:33:40   

Veckans mål

Jag skrev till Cilla i början på veckan om vilka mål jag skulle ha för just den här veckan. Detta var att jag skulle ha gjort tre gympass, röra på mig varje dag, inte dricka, inte röka eller äta socker.

Äta socker kan vi ju sen som en fail eftersom att jag åt tre kakor i fredags. Men förutom det så CHECK CHECK CHECK CHECK! I DID IT. Och om jag ska vara ärlig, trodde jag det aldrig.

Nu ska jag klä på mig och åka ner på stan för att möta upp familjen för att fira min födelsedag som är imorgon. Blir utemat idag igen. But I'll be good.


¨
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-08 @ 13:57:18   

Hur jag mår

Det här med att inte röka, inte äta godis och inte dricka alkohol har visat sig jävligt svårt. Det ha fått konsekvenser som jag inte var beredd alls på. Jag har just nu den kortaste stubinen i världen vilket gör att jag går omkring och är ständigt förbannad. Dessutom har jag inte fått så mycket stöd från min omgivning som jag egentligen skulle ha behövt. Men det klart, många har svårt att förstå mitt val av ny livsstil.
Men det viktigaste är i alla fall att jag har överlevt en hel helg och jag har inte tagit en cigg, inte ett glas vin och inte ätit godis. Det är något jag är förjävla stolt över! För det var såå länge sen jag var fri från det.
Och jag mår bra. Jag mår sådär oförskämt bra, faktiskt. Jag har sovit hela nätterna hela veckan och jag har energi hela dagen. Det känns otroligt bra. Oh det bästa är att det här är bara början!
sådär bra vill jag må igen.
Lämna en kommentar ?  
4 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-08 @ 11:47:00   

Matdagbok 7 januari

Frukost - 125g blådär, 2dl yoghurt, 1 dl tomatjuice.
Mellis - 1 ägg efter träningen.
Lunch - Stekt kyckling med stekta champinjoner, sparris och lök.
Middag - Thaimat. Blev vitlöksräkor med grönsaker och liiiite ris. Inte så illa va?


Till detta blev det 1 liter vatten och två koppar kaffe.


Trots min middagsincedent känns det helt okej. Jag valde aktivt räkor då jag visste att det var "okej" att äta. Bland grönsakerna petade jag ut alla champinjoner (muuums!!!), lök och några bambuskott. Tog två små skedar med ris också, bara för att man inte fick liksom någon sallad till. Hade inte blivit en fullständig måltid utan det. Men jag är nöjd. Och gott var det!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Matdagbok | 2012-01-08 @ 09:41:09   

Tungt

Gympasset igår gick tungt. Benen var tunga och energin låg på noll. Efter halva passet övervägde jag att gå hem, men någonstans fick jag styrka att stanna kvar.
Efter att jag kom hem blev det en runda på stan med familjen och därefter middag ute. Inte optimalt, men jag skötte mig bra. På kvällen tog jag mig iväg till en vän för att vara social på en fest. Vi var båda spiknyktra vilket kändes väldigt konstigt. Men det är lika bra att jag vänjer mig, för nykter ska bli mitt mantra!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-08 @ 09:35:55   

Matdagbok 6 januari

Frukost - 125g blåbär, 2 dl naturell yoghurt, 1 dl tomatjuice.
Lunch - Kycklingsallad
Mellis - En minidröm, en biskvi och en macarone. 2 tuggor tårta.
Middag - Laxpaket i vitvinssås och vitlök, sparris och isbergsallad.
Mellis - 30g gurka, 40g ost, 40g pistagenötter.

Och 1,5 liter vatten och 5 koppar kaffe.


Jag njöt av varenda smula på kakorna. Fyfan vad gott det var! Är ju ett snedsteg, men what the hell. Jag höll mig bra och jag är faktiskt nöjd. Sambon tryckte istället allt socker han såg och mådde illa i bilen hem. Det gjorde inte jag! 

Middagen igår blev ett eget litet ihopkok som jag lägger ut receptet på sen. Underbar fredagmiddag!
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Matdagbok | 2012-01-07 @ 14:38:00   

Lördag

Jag tog mig en välbehövlig sovmorgon idag och lät klockan ringa 08.30. Myste med lite frukost i sängen medans sambon ligger och sussar sött bredvid mig. Ska ta och klä på mig och åka ner till gymmet. Det är lördag och dags för veckans tredje 21-pass. Jag är sååå taggad med tanke på att det är vägning och mätning imorgon.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-07 @ 09:40:00   

Att springa

Ja jag körde en halvtimme på gymmet igår. Helt i min ensamhet och det var inte bara en person som vände på huvudet och tittade konstigt på mig utanför.
Jag har ju som mål i januari att kunna springa 2,5 km. För många av er är det en liten piss i havet, men för mig är det som ett jäkla marathon! Jag har aldrig gillat att springa, får lätt ont i benhinnorna och tycker bara att det är så jääääävla tråkigt. Igår i min ensamhet då, sprang jag 1 km. Ville dö efteråt kan jag helt ärligt meddela. Körde 10 min på crossen sen och det blev 2 km. Det är alltså inte konditionen som krånglar till det, utan det är min hjärna.
Är det någon av er som upplever samma problem? Eller har upplevt? Vad gör jag?
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-07 @ 09:32:16   

Fredagkväll

Det blev en rätt bra matdag idag ändå. Tog tre små kakor, en biskvi, en macarone och en minidröm. Och enbart två små tuggor av den hemmagjorda tårtan. Fast jag ville kasta mig över den och låta den ha fest i min mun.
Har ett enormt träningssug just nu. Vet inte om det är sockret som spelar min hjärna ett spratt. Men jag sitter med träningskläderna på och är på väg till gymmet. Så kan det gå när man är ensam en fredagkväll! Hoppas ni har det fint hörrni och att ni har ett ordentligt fredagsmys!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-06 @ 21:14:15   

Holy Smoke

Jag är rökfri sedan nyårsnatten vilket känns otroligt bra. Sitter och funderar på om jag är sugen på en cigg, men det är jag fan inte. Och det är ju vackert så. Den verkliga utmaningen blir ju att träffa mina rökande vänner, men det är ett senare problem. Jag tar en dag i taget och stoppar en liten nikotintablett i munnen så länge. Typ. Det är mitt liv och mina val. Och jag vill inte röka nått mer.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-06 @ 12:15:00   

Inspiration

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-01-06 @ 11:24:00   

Kycklingsallad

Low Carb boken bjuder på en massa nya favoriter i köket måste jag säga. Den här kycklingsalladen är bland det godaste jag ätit - och den är så himla simpel!
Jag har smulat ner några valnötter också, helt enkelt för att jag inte orkar skala 100 pistagemandlar. FÖRSTÅR NI HUR LÅNG TID DET TAR??!! Men i alla fall, valnötter funkar också och det blir alltsammans såååå gott så jag tyker absolut att ni ska prova hemma! Ser inte mycket ut för världen, men oj oj oj. Skenet bedrar alltså!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Recept | 2012-01-06 @ 10:06:00   

Matdagbok 5 januari

Frukost - 125g blåbär, 2 dl naturell yoghurt, 1 dl tomatjuice. 1 ägg efter träningen.
Lunch - Resterna av broccolisoppan.
Middag - Kycklingsallad med nötter
Mellis - 50g gurka, 40g ost och 40g pistagenötter.

Och som vanligt ca 2 liter vatten, 3 koppar kaffe, 1 kopp te.

Jag mår verkligen bra just nu. Efter middagen brukar både jag och sambon dåsa till i soffan, men ingen av oss har haft de känslorna den senaste veckan, vilket är superskönt. Jag har energi som räcker hela dagen och det var länge sedan jag kände så. Har dessutom inga blodsockerdippar som jag annars är så känslig för.

Det enda negativa är att min mage har börjat låta enormt konstigt. Det kurrar och har sig där inne som om tarmarna lever rövare. Typ.

Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Matdagbok | 2012-01-06 @ 08:39:00   

Kalas

Idag ska jag och sambon på lite kalas. Vi är tre stycken i släkten numer som fyller tätt inpå varandra och dagen till ära ska vi bli bjuda på fika hemma hos en av dem. Lite orolig är jag, egentligen vill jag inte bryta min sockermatch (5-0 till mig just nu) men samtidigt vill jag inte vara "otrevlig" och inte ta en kaka när dom har bakat 100 olika sorter.
Min plan är att äta lunch innan vi åker iväg så att jag i alla fall är mätt. Någonstans i bakhuvudet känns det som att det är okej om jag tar 1 hembakt kaka och 1 liten hembakt tårtbit. Men vad tycker ni? Hur ska jag bete mig?
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-06 @ 08:12:16   

Frukost

Förutom den där jävla tomatjuicen, gillar jag verkligen min frukost. Jag trodde aldrig att jag skulle bli mätt på det där lilla, när jag är van vid att äta en macka och två ägg och rejält med müsli till. Men det funkar och idag fick jag kämpa i mig de sista skedarna.
125g blåbär och 2 dl yoghurt. Ett stort glas vatten, 1 dl tomatjuice och kaffe.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Matdagbok | 2012-01-06 @ 07:53:52   

Armhävning med förflyttning

Jag gillar verkligen det här 21-passet som jag kör nu. Hela kroppen får sig en rejäl omgång och träningsvärken är verkligen ett faktum. Men det svåraste är armhävning med förflyttning som jag ska maxa på och köra 3 set. I tisdags klarade jag EN. Idag klarade jag i alla fall 6 st. Så det går väl framåt, I guess. Från början förstod jag inte ens hur jag skulle göra, men sambon var gullig och visade.

Har letat ihjäl mig efter nån video eller bilder på hur man ska göra. Hittade denna. Spola fram till 1.25 ca, för då gör han den övningen.
Troooooooor ni att det är svårt eller? Men jävlar, snart ska jag kunna göra minst 10 på rad, var så säker!
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-05 @ 19:41:51   

Tabata

Några av er har undrat vad Tabata-intervaller är för något. Jag själv har bara läst om det tills den här veckan när jag börjat köra det själv. Om det ger resultat eller inte, har jag ju ingen aning om. Men jag hoppas ju! Har läst på lite och många märker snabbt resultat.

I alla fall, Tabata är korta intervaller där man kör allt vad man har i 20 sekunder och vilar i 10, vilket man upprepar 8 gånger. Totalt tränar man alltså i 4 minuter. Intervallerna kan man välja att göra i en roddmaskin, med hopprep, med burpees eller på löpband. Jag kör på löpband och under den här veckan kör jag enbart 1 omgång. De runt omkring mig måste tro att jag har blivit galen som kör tills jag nästan spyr i 4 min och sen går hem. Men det är i alla fall så det funkar!

Jag håller tiden genom min HIIT-app på mobilen eller på klockan på bandet. Oh jag kan lova er att jag räknar ner själv i huvudet från och med den andra intervallen...

Kan tipsa om Tabatas hemsida som kan ge vidare svar på era frågor. Jag lovar att utvärdera nu efter tre veckor, om jag märker någon skillnad.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-05 @ 17:49:00   

Recept: Broccolisoppa

Kan vara den godaste broccolisoppan jag ätit faktiskt, med undantag för sambons. Den var enkel som sjutton också, och efter att ha saltat och haft på en del vitpeppar blev den ljuvlig! Självklart är det bara att krydda på som man vill, jag gillar vitpeppar och så blev det. Med en klick creme fraiche till så nlir det en fest i munnen.
'
Från Low Carb boken.
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Recept | 2012-01-05 @ 14:37:00   

Matdagbok 4 januari

Frukost: 1 dl tomatjuice, 125g blåbär och 2 dl naturell yoghurt.
Lunch: Frikadeller med svamp.
Middag: Broccolisoppa.
Mellis: 50 g gurka, 30 g ost och 4 g pistagenötter.

Dessutom tre koppar kaffe och ca 2 liter vatten.

Det går a 4-6 timmar mellan mina måltider. Lite kortare mellan middag och mellis. Men annars fungerar det bra som FAN faktiskt. Men frikadellerna var bland det vidrigaste jag ätit. Fel att steka köttbullarna liksom?! Usch och fy.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Matdagbok | 2012-01-05 @ 11:27:58   

Att prestera fullt ut

Helvete vad slut jag är. Trots att jag varit hemma i 20 minuter eftersvettas jag som en tok. Fyfan vad roligt det var idag! Varenda muskel brände. Och dom där tabata-intervallerna... Ja dom tar musten ur mig! Ville kräkas under sista intervallen. Men det är ju så det ska vara.
Skakig på handen där.....
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-05 @ 10:24:17   

Personlig almanacka

Jag lever efter min kalender och älskar att skriva listor och ha koll på vad jag har gjort och vad som ska göras. Har sneglat lääänge på en personlig almanacka och unnade mig en till i år.
ca 250 kr, personligalmanacka.se
Det bästa är att man kan designa precis hur man vill! Jag har valt att varje dag ha med; Dagens träning och varje vecka: Veckans träning, samt Veckans att göra. Hur bra är inte det? Jag är fan asnöjd. Dessutom är den rosa...!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-05 @ 10:00:00   

Trettondagsafton

Inatt har jag sovit som en Gud. Var länge sen jag sov så skönt, och när klockan ringde 07.00 skuttade jag upp, pigg, glad och utvilad. Det var länge sen! Har ätit halva min frukost framför gårdagens avsnitt av Biggest Loser och ska göra mig iordning för gymmet. Idag väntar 21-passet igen med tabata-intervaller. Detta till trots att jag har en sån träningsvärk att jag egentligen bara vill kura ihop mig i fosterställning. Men, vi firar trettondagsafton med lite träning! Någon mer än jag som kör all in idag?
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-05 @ 08:18:39   

Kvällspromenad

Nu ska jag och min käresta ta en promenad efter att ha ätit en asgod broccolisoppa (receptet kommer imorgon) och degat lite i soffan. Det blir en 60 minutare runt halva stan, typ. Men det ska bli skönt! Så nu blir det på med underställ och ytterkläder. Längtar ut till den friska luften.


love
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-04 @ 19:38:13   

Active Sports

Jag har alltid gillat kläder och nu när jag är mycket mer intresserad av träning än vad jag var förut, så har jag självklart spanat in lite snygga svettokläder! Gina Tricot släpper som många av er vet en sportkollektion som heter Active Sports på fredag. Jag har hört rykten om att det ska vara ruskigt billigt - vilket gillas starkt! Här är lite av det jag är sugen på...
Shortsen ska jag unna mig när jag har tränat bort celluliterna på benen och jag kan känna mig lite mer bekväm. Grymt snygga!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-01-04 @ 17:14:00   

Sockermatch

Har min tredje dag utan socker och mår som en prinsessa. Efter att ha suttit och surfat runt hela morgonen hittade jag detta. Alltså en sockerutmaning med poäng!! Jag har länge försökt att väcka tävlingsinstinkten hos mig och detta kan vara en liten hjälp på traven. Och idag:
Josefin vs Sockret = 3 - 0.Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-04 @ 15:32:00   

Tomatsoppa

Low Carb Guiden.
"Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp. Det går att ha i ca 100g ostkuber i den färdiga soppa för att få den lite matigare."

ca 343 kcal.


Jag hade ingen tomatpuré och heller ingen oregano. Bytte ut det mot Basilika istället oh tror att det funkar lika bra.
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Recept | 2012-01-04 @ 12:51:00   

Träning v. 2

Såhär ser min träningsvecka ut:

Måndag: Vila
Tisdag: Fitness Magazine passet som jag kallar för 21passet. + 35 min pw.
Onsdag: 30 min yoga, 60 min promenad.
Torsdag: 21 passet.
Fredag: 60 min promenad
Lördag: 21 passet.
Söndag: 60 min promenad.


Som ni ser så börjar jag lite lugnt. Vill INTE överträna mig och bli sjuk igen.  Har som mål den här veckan att röra på mig varenda dag. Måndag blir ett undantag för att jag hade GRYMT ont i huvudet. Hoppas på huvudvärksfri vecka hädanefter!
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-04 @ 10:55:35   

Matdagbok 3 januari

Igår åt jag:

Frukost - 1dl tomatjuice, 125g blåbär och 2 dl naturell yoghurt.
Mellis - 2 äggvitor efter träningen
Lunch - Tomatsoppa med ost
Middag - Tomatsoppa med ost
Mellis - 50g gurka, 40g ost och ca 40g valnötter och pistagenötter.


Utöver detta blev det två koppar kaffe, en kopp grönt te och 2 liter gurkvatten.


Igår kväll var jag inte alls lika hungrig som under dag 1. Jag tror att det mest handlar om den där jäkla vanan att äta JÄÄÄMT. Men det känns bra. Jag mår bra och älskar maten (förutom tomatjuicen på morgonen..) Blev ordentligt mätt på tomatsoppan, det var helt galet! Mättade otroligt bra.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Matdagbok | 2012-01-04 @ 09:50:48   

Hur jag tränar

I mellandagarna här gick jag och köpte mig nya Fitness Magazine och såg att de hade ett träningsprogram som man kunde köra som en början på träningsåret. "Woho" tänkte jag och klippte glatt ur sidan och körde som sagt första passet igår.
Och sådär ser det ut! Inte så svårt va? Jag ska köra tre veckor på "nivå 1" innan jag ökar till "nivå 2". Nu under nivå 1 avslutas varje pass med en tabata-intervall. Under nivå 2 ska jag köra en tabata mitt i passet också. Det ska bli jäkligt intressant att se hur min kropp reagerar på det här. Kanske blir det pannkaka, kanske blir det jävligt bra. Jag hoppas på det sista.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Träning | 2012-01-04 @ 09:44:26   

Efterlängtade träningsvärk

Vaknade imorse 07.00 och kunde ta mig fan inte röra mig. Hela kroppen värker och jag är stel som en pinne. Fast oj vad det är efterlängtat! En riktigt härlig träningsvärk och jag ler av ren lycka. Har kört 30 min yoga nu på morgonen för att sträcka ut mig lite och nu känns det bättre.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-04 @ 09:16:29   

Low Carb

Det är enligt den här boken jag styrt upp min kost. Har länge känt att jag haft ett behov av att detoxa kroppen ordenligt, men aldrig funnit en metod jag känt mig bekväm med. Men nuså!
Boken är fylld med fakta och recept för två veckor varav första veckan är som en detox vecka. Det är mycket soppor som kommer att lagas... Jag är inne på dag 2 och igår kväll var jag så in i helvete sötsugen och hungrig. Är van vid att äta som en häst och att nu vara lite begränsad, är svårt.
Jag som vanligtvis inte äter så mycket kolhydrater, saknar väl det inte direkt. Men att dricka tomatjuice varje morgon, är fan inte gott någonstans. Saknar dock ägg och müsli och smoothies och ja... haha! Men jag ger det ett försök.
Andra veckan kommer att vara mer lik min vanliga kost, så det ser jag faktiskt fram emot! Känns superspännande att få lära sig nya recept, tycker jag! Tänkte att jag skulle lägga ut vad jag äter varje dag, så kan ni hänga på om ni vill?
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Matdagbok | 2012-01-03 @ 10:52:32   

2012

Efter min lilla släng av magsjuka piggade jag på mig redan efter en dag. Och helt plötsligt var det nyårsafton och ett helt nytt år. Ett nytt år med nya mål, nya möjligheter och nya utmaningar. Som jag är redo. Har redan kickstartat igång det här året och jag tror och hoppas och vill att det ska bli ett jävligt bra år.
Jag har en helt ny kosthållning och ett träningsprogram jag numer följer. Jag känner i kroppen att det är dags att ta sig ur "the comfort zone" och köra skiten ur mig. Så pass länge har jag nu varit bacillfri (peppar, peppar). Så - NU JÄVLAR KÖÖÖÖÖÖÖÖR VI.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-03 @ 10:41:58   

Happiness

JAG HAR PRECIS KÖRT INTERVALLER FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ FEM ÅR. OCH JAG ÖVERLEVDE! Träningslyckan är ta mig fan total.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-01-03 @ 10:13:52