En bra dag

Jo hörrni, nog sprang vi allt! 2x2 km med 1min jogg och 1,5 min snabb gång. Så jävla härligt! Helt underbart! Det enda som störde var mina benhinnor som på en gång ger sig till känna. Hoppas att det blir bättre. Körde lite magövningar och lite yoga hemma sedan innan jag hoppade ner i ett varmt bad för att mjuka upp musklerna. Sååå skönt! Sedan kom en vän hit och vi köpte Sushi och annat mumsigt. Istället för den obligatoriska godispåsen, fyndade jag jordgubbar för 10 spänn, en kartong gul kiwi för 15 spänn och mumsade på det med lite banan och egen gjord vaniljkesella. Typiskt bra kväll!
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-29 @ 22:41:53   

Born to run

Många av er vet att jag hatar att springa, men att jag gärna VILL springa. Jag har hittat ett träningsprogram nu som jag vill följa, detta går ut på att på 9 veckor ska jag kunna springa i 30 minuter. Detta låter helt omöjligt i mina ögon idag med tanke på att jag inte ens kan springa 2 km. Eller kan och kan, det sitter ju i skallen på mig.
I alla fall så ska jag den här första veckan springa i en minut och sedan vila i en och en halv. Detta upprepar jag tills det gått 20 minuter. Oerhört skön träningsform för mig, kan jag säga. Har sprungit sådär två gånger och det har faktiskt varit roligt båda gångerna..
Idag ska jag och min lediga man ut i spåren och springa lite. Jag kommer att köra samma upplägg som ovan och sen hur han springer är väl en annan  sak. Men ut ska vi! Och för hoppningsvis blir det Funktionell Träning ikväll om jag inte har dött ute i spåret, såklart..
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2012-02-29 @ 12:49:00   

Kinect

Igår efter promenaden kände jag att jag ville röra på kroppen lite mer och körde lite styrka med min stora boll. Blev lite olika rumpövningar. Men sen kom jag på att jag har ju ett tv-spel som jag kan träna till! Så det fick bli en halvtimme med spelet också och JÄVLAR vad jobbigt det var. Min stjärt och mina lår är helt döda idag. Men så underbart! Brände för övrigt 150 kcal under den där halvtimmen enligt spelet..  Hur tillförlitligt det är, var väl en annan sak.


I alla fall så funkar spelet så att man får göra massa tester och utifrån det skapas ett personligt träningsprogram. Lite halvkomiskt är det att alla mina övningar har fokus på rumpa och lår... Fast det är ju precis vad jag behöver! Det var länge sen jag spelade nu, men ska fasen börja igen. Sjukt effektivt sätt att träna på hemma när jag inte har ork att ta mig till gymmet. 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-29 @ 10:41:26   

Onsdag

Det hände idag igen - att jag sov över. Jag har inte ens hört klockan. När jag vaknade kl 9 var mitt huvud ändå såå tungt och jag vill egentligen bara sova mer. Det är tur att jag får bekräftat från många olika håll att det är hormonerna som hoppar omkring i kroppen på mig. Förstår dock inte hur jag ska överleva 14 dagar såhär.. Är det såhär det känns att vara gravid? En eloge till alla som genomlidit detta i sådana fall!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-29 @ 10:35:46   

Vårkänslor

Det blev en timmes promenad med min bästa vän idag. Bara gick och strosade omkring lite. Rörelseglädje, mina vänner.
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-28 @ 16:17:08   

Just do it

Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-02-28 @ 12:57:00   

Inspiration

Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-28 @ 09:58:40   

Helgen

Min mamma fyllde år i lördags och det firades big time! Det var skumpa i mängder och massa härliga drinkar och underbart god mat. På kvällen blev det även en sväng på krogen och det var JÄVLIGT roligt kan jag säga er. Detta märktes i söndags när jag inte kunde röra mig..
Jag åt i alla fall någorlunda bra och "unnade" mig ingen efterrätt. Åt istället en underbar kalvfilé med ett gott vin till. Mums. Som jag hade längtat!
Helgen var i alla fall på många sätt och vis fantastiskt bra och min mamma strålade av lycka. Dessutom ska vi åka på spa den 27 april, bara vi två!
Här har ni jag och syrran.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-28 @ 09:55:50   

motivation.. ?

Just nu håller jag på och experimenterar med mina hormoner. Jag och min barnmorska har inlett ett litet projekt där jag äter två p-piller om dagen istället för ett. Detta i ett försök att komma till rätta med dels min kraftiga viktuppgång och andra saker. Hormonerna leker alltså med mig och jag är innerligt trött. Jag somnade i soffan igår i nästan en timme på kvällen men hade ändå inga problem att somna om två timmar senare. Dessutom sov jag över imorse vilket i stort sett aldrig har hänt mig. Ändå känner jag att jag vill sova nu. Skulle jag sluta ögonen skulle jag somna. Men barnmorskan sa att jag kunde bli såhär och det är bara att acceptera.

Det blev ingen träning igår, men en härlig promenad med min älskade vän i solskenet. Jag ska försöka att få till ett gympass idag. Men när man är innerligt trött är det svårt att motivera sig själv. Dock har jag inte tröstätit något onyttigt och det är ju jävligt bra!


Dessutom har jag inte vägt mig eller mätt mig den här veckan. Det får vara så. Jag orkar heller inte sätta upp några konkreta mål för den här veckan eftersom att jag inte vet hur jag kommer att må. Det känns konstigt att kroppen inte är med mig, det är det enda jag kan säga.


Så nu behöver jag lite extra pepp av er, hörrni.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-28 @ 09:48:13   

HEEJ

Hej mina fina läsare! Jag är ledsen över att jag lämnat er i sticket, men helgen har varit fartfylld med väldigt mycket fest. Var förstörd hela dagen igår, HUA! Jag lovar att uppdatera er om allt som hänt och allt om den nya veckan. Men först ska jag ut och promenera med en vän!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-27 @ 09:36:01   

Fredag

Igår blev det ett gympass på 45 minnuter varav jag sprang 35. Ja, ni läste rätt. JAG SPRANG! Provade ett nytt upplägg med att springa 60 sek och gå 90 sek. Funkade hur bra som helst och jag tyckte till och med att det var roligt. Sedan stretchade jag ut ordentligt eftersom att träningsvärken fylls på. Men det var otroligt skönt att få träna bort sina aggressioner och jag somnade sött sedan.
Nu har jag ätit frukost nr 1 och ska ta en promenad ner till gymmet för ett till pass. Det blir 30 minuter på löpbandet och sedan lite rygg. Härliga fredag!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-24 @ 07:50:50   

Pannkaka

Hittade det här receptet hos härliga Linn. Hon har alltid så roliga recept och det här var jag ju bara tvungen att prova. Men jag modifierade det lite efter eget tycke. Skippade sötningsmedel och hade proteinpulver istället.
Recept för 1 portion
0,5 dl grahamsmjöl (jag tog dinkelmjöl)
0,5 dl bakepro
1 ägg
1,5 dl mjölk
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
1 msk proteinpulver vanilj
Rör ihop allt, och låt svälla en stund. Jag lät det gå en kvart.
Sedan steker man det på låg värme och sen får man äntligen äta!


Helt galet gott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Recept | 2012-02-23 @ 17:28:12   

Kul.

En sådan här dag är det idag
Jag tappade alltså ut halva proteinpulverburken. Yey. Här ser ni resultatet efter mitt halvhjärtade försök att sopa upp det. Kul. Dessutom var det mycket värre än det ser ut.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-23 @ 17:14:01   

Vardagsmotion

Bland det första råden man får när man vill gå ner i vikt är att man ska börja vardagsmotionera. Att man ska kliva av bussen en hållplats tidigare, ta trappan istället för rulltrappan och cykeln till jobbet. Självklart för vissa, totalt otänkbart för andra.

Jag tillhör den senare kategorin som har riktigt svårt med vardagsmotion. Det är bland det värsta jag vet. Jag hatar att gå, cykla och att bära omkring på matkassar. Tycker att det är jobbigt, onödigt och helt befängt. Egentligen.

Men sen jag påbörjade mitt lilla hälsoprojekt så har det blivit bättre. Inte bra, men bättre. Det tar inte emot lika mycket nu att gå den där 500 meter långa vägen till affären utan jag tar kanske till och med en liten omväg. Jag använder bilen inte ens hälften så mycket som vad jag gjorde förut. Oftast blir det buss till skolan och ibland en promenad hem som tar ca 40 minuter.

Jag har börjat gå till och från gymmet och inser ju någonstans att det inte alls är så oändligt långt som jag tror. Det är bara så inpräntat i mig att vardagsmotion är öken. Vem har tutat i mig det kan man ju då undra!

Hur är det för er? Utnyttjar ni vardagsmotionen? Hatar ni det lika mycket som jag? Lever ni i ett intensivt förhållande med bilen eller hur ser det ut? Tell me, jag är supernyfiken!
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-23 @ 15:49:42   

Stress

Idag är en sådan där dag som allting bara skiter sig. Ni vet när man blir sen till jobbet, är ful i håret, telefonen ringer i ett, det är tvätt överallt och det är stress stress stress. En sådan dag har jag idag. Egentligen vill jag bara sätta mig i soffan med en stor påse godis och en Ben&Jerrys och bara flotta i mig tills jag somnar i ren utmattning. Typ.


Men, istället ska jag till gymmet ikväll och ta ut alla jävla aggressioner jag har byggt upp under dagen. Jag längtar. Om det blir ett gympass eller gruppträning får som sagt tiden avgöra. How ever, ska jag träna skiten ur mig idag.


Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-23 @ 15:21:18   

Torsdag

Kan knappt röra mig idag. Men det är härligt! Då vet man att kroppen har jobbat ordentligt i alla fall. Nu har jag käkat frukost och ska bege mig iväg till skolan. Seminarium om arbetsmiljö väntar idag och det ska bli intressant. Blir i skolan tills lunch innan jag får bege mig hemåt igen.
Ikväll blir det träning, men det kommer bli svårt att hinna med att gå på passet som jag har tänkt. Kanske blir det ett gympass, men vi får se. Dagen får utvisa. Typ.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-23 @ 08:59:49   

Älskade underbara träning!

Alltså herregud i himlen. Nu jävlar är jag så slut, att den normala 20 minuters promenaden från gymmet tog idag 40 minuter. Jag tror att jag gjorde 32946 utfall under dagens funktionella träning. Behöver jag säga mer? Herregud. Nu blir det dusch och mellis innan jag stupar i säng. SÅ håller ni en tumme på att jag lever imorgon. Okej? Tack.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Träning | 2012-02-22 @ 21:04:55   

Tack

Tack alla ni som har kommenterat mitt inlägg om rökning. Jag är så himla glad och tacksam för alla er som tar er tid att skriva en rad. Ni får mig alltid att le och utan ert stöd hade jag aldrig orkat hålla ången uppe. Tusen tusen tusen tack!  Sträck på er hörrni, för ni inspirerar mig varenda dag.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-22 @ 17:14:45   

Härlig dag!

Har haft en superhärlig dag i skolan med bra föreläsningar. Känner mig sådär löjligt inspirerad! Nu vill jag att de här sista två terminerna ska flyga förbi så att jag får komma ut och jobba..
Nu har jag i alla fall landat hemma och har en del att göra innan jag ska ta en promenad ner till gymmet. Jag är otroligt taggad inför kvällens pass: Funktionell Träning. Tror att det var tre veckor sedan jag var på det passet och då var det helt sjukt jobbigt. Men löjligt nog ser jag fram emot det!
Har precis tryckt i mig en matlåda med lite okänt innehåll som jag hittade i frysen. Med mycket sallad och en halv burk keso gick det ner.. Den matlådan låg längst in av en anledning känner jag!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-22 @ 17:06:21   

sitter på en föreläsning om arbetsmiljö so...

sitter på en föreläsning om arbetsmiljö som är jäkligt intressant! Pratar ni om arbetsmiljö på er arbetsplats?

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-22 @ 11:01:36   

Onsdag

Det blev ingen träning igår. Jag kom hem från mitt möte alldeles för sent och var alldeles för trött för att ens tänka tanken på att gå till gymmet. Därför känner jag mig extra peppad idag!
Blir en heldag i skolan först innan jag ska på Funktionell träning. Sist jag var på det dog jag ju..
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-22 @ 07:43:49   

Rökfri

Jag började feströka som 16-åring eftersom att det var ute på balkongen alla snygga killar stod på alla fester. Och sen fortsatte jag bara. Men det var väl inte förän i trean på gymnasiet som jag blev beroende på riktigt och rökte även i nyktert tillstånd. Sedan dess har jag kämpat med att hantera mitt beroende, vilket inte har gått så bra. Rökfri en vecka, hetsröker en annan.


Min sambo har aldrig gillat att jag röker och min  mamma är väldigt sjuk på grund av sin rökning. Jag har alltid haft alla skäl i världen till att sluta men ändå bara fortsatt. Men någon gång förra våren bestämde jag mig för att sluta. Att när det nya året skulle komma så var det en rökfri Josefin också. Och jag tog det stegvis. Slutade att nykterröka och feströkte enbart. Rökte bara med kompisar och aldrig ensam.


På nyårsnatten vid 5-tiden på morgonen så tog jag min sista cigg. Vilket jag var helt medveten om. Jag satt själv ute på balkongen och sög i mig nikotinet innan jag fimpade och det kändes så jävla bra.


Idag har jag varit rökfri i 52 dagar vilket är personligt rekord för mig. Inte ens ett endaste litet bloss har jag tagit. Och jag måste få säga att jag är stolt över mig själv. Självklart kommer det att uppstå situationer där jag vill ta en cigg, det gör det flera gånger i veckan. Men jag kan hantera det på ett annat sätt numer. Naturligtvis kommer det att vara väldigt svårt att festa och att inte röka. Fest och cigg har varit en sådan naturlig kombination att jag har glömt hur man gör utan det.


Men jag tar en vecka i taget. Förut var det en dag i taget men nu kan det gå en vecka utan problem. Och ni anar inte hur skönt det är.
Lämna en kommentar ?  
4 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-21 @ 16:18:00   

Fitnessfighten - my story

Det är många nu som hoppar på och ska köra Fitnessfighten. Den 1/5 2011 gjorde jag det också och det är många av er som frågar hur det gick för mig. Därför klistar jag in texten jag skrev när Fitnessfighten var slut samt mina resultat.

"Och om jag då ska skriva en text om det här, så får jag det plötsligt väldigt svårt. För jag har svårt att hitta orden. Innan Fitessfighten var jag en klassisk soffpotatis. Jag har gått upp nästan 15 kilo på ett år och jag har mått fruktansvärt dåligt över det. Jag har helt enkelt låtit min kropp förfalla med hjälp av pizza, chips, godis och alkohol. När Fitnessfighten drog igång trodde jag aldrig att jag skulle kunna få i mig all mat. Jag har alltid gillat mat, men inte var tredje timme. Och att träna och att orka ge järnet en timme varje dag och trotsa träningsvärken var en verklig utmaning. Men det tog bara en vecka innan jag insåg hur mycket jag älskar det.

Det klart att det har varit svårt och att jag har fallit för frestelseer, jag menar första gången min mamma bakar en tårta på 20 år kan man bara inte missa. Men det är inte det som är grejen för mig, utan jag har ändrat mitt tänk. Istället för att ta tre stora tårtbitar alldeles själv och fortfarande vara sugen på en till, räcker det för mig idag med en eller två skedar innan jag är nöjd. Och det är vad som faktiskt har förändrat mitt liv.

Det är till och med så att jag funderar på att börja utbilda mig inom hälsa och träning. Många av mina vänner har inspirerats av mig och tagit efter mig och mina vanor. Det har motiverat mig om möjligt ännu mera.
Resultaten är fantastiska. Om jag jämför med hur jag såg ut i februari så blir jag mörkrädd. Till och med att jag ser på bilderna jag tog för en månad sen och jag inte känner igen mig. Jag tror inte att det är jag. Men jag tänker faktiskt delge er mina resultat i siffror.

Med en total viktminskning på 4,5 kg så har jag måtten:
Mage: 73 cm (började på 79)
Bröst: 84 cm (började på 90)
Lår: 61 cm (började på 64)"

Problemet var bara att jag sakta men säkert smög tillbaka i mina gamla vanor med nikotin, alkohol och socker. Så de där centimetrarna och lite till kom tillbaka. Jag kan med stolthet säga att jag idag har samma midjemått som efterbilden till vänster. Dock är lår och bröst långt ifrån sin forna form. Men det är påväg.
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-21 @ 13:05:00   

I'm me

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-02-21 @ 10:22:59   

Utmaningen

Eftersom att det inte var så många som jag hade hoppats på som ville vara med i utmaningen, så skippar vi den. Känns supertråkigt, absolut. Men jag kommer att göra ett nytt försök lite senare. Självklart kommer jag själv att fortsätta med plankan och jägarvilan, vilket ni som var med också gärna får! Oroa er inte, det kommer fler utmaningar, jag lovar!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-21 @ 09:58:42   

Tisdag

Har sovit som ett litet barn i natt - igen. Ändå är jag hysteriskt trött..
Dagen idag kommer att bestå av en massa möten i alla fall, gruppmöte, projektorganisationsmöte och sen ett rekryteringmöte. Så det är fullt upp idag! Men träning blir det ikväll i alla fall. Kroppen är sådär härligt mör efter gårdagen.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-21 @ 09:17:57   

Trött är bara förnamnet

Härlig träningsmåndag och det känns helt underbart att vara tillbaka. Nu är jag så trött att jag nästan svimmar och sängen väntar. Räknar med att slå igen mina blå innan jag ens lagt huvudet på kudden. Såååå trött är jag. MEN nöjd och glad efter ett lååångt och härligt träningspass!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-20 @ 22:44:44   

Vägning och mätning

Vår våg här hemma är totalt sönder och jag har ingen lust att mäta mig idag, faktiskt. Att jag har kunnat ha på mig mina byxor i stl 38 räcker som måttband för mig den här gången. Tills nästa vecka ska jag ha fixat en ny våg och jag ska mäta mig nästa måndag, det lovar jag. Ingen stress här inte!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Vägning och mätning | 2012-02-20 @ 17:56:00   

Att tänka annorlunda

Jag känner att jag har kommit in i härliga mat- och träningsrutiner. Absolut kan det bli bättre, för perfekt är det inte på långa vägar. Men det är  så oerhört mycket som har ändrats och det är jag stolt över. Till exempel skulle det aldrig falla mig in att äta godis. Just nu äcklar godis mig på alla sätt och vis och jag kan inte förmå mig att ens längta efter det. Jag som alltid har älskat godis känner inget sug alls. Choklad åt jag i helgen (70%) och efter tre bitar var jag nöjd. Sån underbart skön känsla.

Dessutom äter jag alltid ett berg av sallad till maten. Skulle nog inte överleva utan sallad. Jag brukar säga att jag kan äta vad som helst bara det är en bra sallad till och det funkar ypperligt för mig. Igår blev det korv och snabbmakaroner på mötet och en sallad till. Så det blev 1 ½ korv, en sked makaroner och ett BERG sallad. Mums!


Jag känner även ett sug efter att få röra mig. I helgen har jag längtat ut på en promenad, men tillfälle gavs inte. Istället kompletterade jag med planka och jägarvila för att stilla mitt sug. Det funkade i alla fall någorlunda.


Det är med stolthet jag kan säga att jag har totaländrat mina vanor. Istället för att svepa 2 liter läsk dricker jag numer gladeligen vatten. Helt sjukt när man tänker efter. Och det är precis det här jag vill uppnå - att tänka annorlunda.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-20 @ 14:54:00   

Ljuva bär

Hur gott ser det inte ut att vara?!
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-02-20 @ 11:00:45   

Veckans träning

Jag har en plan inför den kommande veckans träning och jag är fullt inriktad på att följa den. Så det så.

Måndag: Spinning 30 min, Core 30 min, Body Balance, 60 min. Promenad 30 min.
Tisdag: Promenad 30 min, Core 30 min ev Afro 30 min alternativt gym.
Onsdag: Promenad 30 min, Funktionell träning 45 min.
Torsdag: Promenad 30 min, Sh´bam 45 min, alternativt gym.
Fredag: Promenad 60 min och GYM.
Lördag: Promenad 60 min och GYM.
Söndag: Promenad 30 min och vila.


It feels good! Nästa vecka ska jag även börja att springa lite försiktigt. Vågar inte riktigt göra det den här veckan med tanke på förkylningen. Har hittat ett upplägg med löpträning som jag gillar. Såååååååå nu kör vi!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2012-02-20 @ 10:46:19   

Veckans mål

Förra veckan hade jag mina vanliga mål:
Inget socker
Inget nikotin
Ingen alkohol
Samt
Röra på mig varenda dag och besöka gymmet två gånger.
Dessutom jägarvila och planka 3minuter vardera varje dag.
Check på samtliga!


Känns jäkligt bra måste jag säga. Till den här veckan blir det lite annorlunda mål. Min mamma fyller 50 i helgen och det ska firas med en härlig middag. En middag som kommer att innehålla vin och dessert - det vill jag lova! Så för att jag inte ska bryta något mål, tar jag bort socker och alkoholmålet för den här veckan.

Mina mål den här veckan:

Inget nikotin
Röra på mig varenda dag 
Jägarvila och planka 3 minuter vardera varje dag
Prova minst ett nytt pass på gymmet - gärna iform  av dans.



Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-20 @ 10:12:58   

Måndag

Så var det måndag igen och ännu en vecka har passerat. Tiden går fort nu! Helgen har spenderats i Uppsalaskogarna med massa möte. Ingen träning (förutom planka och jägarvila!) och rätt dålig mat. Igår när jag kom hem var jag hiskeligt trött och klockan var 21:45 när jag slog igen mina blåa. Vaknade 07.30 pigg som få. Häärligt!
Idag är en sådan där fixar dag med plugg, städ och lite annat nödvändigt. Och hela dagen avslutas med det bästa; Spinning, Core och Body Balance! Som jag har längtat! Måndag - nu kör vi!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-20 @ 09:44:37   

Inspiration

Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-02-19 @ 12:55:00   

Hemma träning

Jag gillar hemmaträning för det gör att man kan träna var som helst när som helst. Inga ursäkter, helt enkelt. Igår såg det ut såhär hemma hos mig:
För ett tag sedan lånade jag hem lite böcker och  kände jag att det var dags att prova lite övningar nu. Det blev ett enkelt program som tog ca 30 minuter.
Knästående bakåtfällning 3x15. Stå på knä och fall bakåt med hjälp av mage och lår.
Höftlyft på balansboll 3x15. Se bild här.
Hunden på balansboll 3x15. Se bild här.
Kissande hunden 3x15. Se bild här.
Armhävning på boll 2x10. Se bild här.
Benrotation på boll 3x15. Se bild här.
Tids nog får ni kanske se mig på bilderna också, hehe. Men ja, det var sådär jag körde och det var grymt jobbigt i alla fall för mig. Hemma övningar kan man ju variera i oändlighet och med lite inspiration och fantasi kommer man långt!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2012-02-18 @ 11:54:00   

Inspiration

Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-02-18 @ 09:54:00   

Det här har jag också roat mig med idag..

Så jäkla roligt!
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Träning | 2012-02-17 @ 14:26:00   

Värme

Precis där skulle jag vilja vara nu.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-17 @ 12:58:42   

Löjligt bra humör

Jag är hysteriskt energisk och glad idag. Solen skiner och mitt humör lyser verkligen ikapp! I 30 minuter har jag dessutom provat på lite övningar som man kan göra hemma. Träningsvärken bara bränner överallt så jägarvilan och framförallt plankan, gör verkligen sitt! Så härligt. Funderar på om jag ska ta en promenad ner till gymmet också, men kanske vill jag för mycket. Vill inte ta ut mig för mycket och bli sjuk igen :/
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-17 @ 11:21:35   

provar lite hemmaövningar jag tänkte dela ...

camera_effects-1 (MMS)

provar lite hemmaövningar jag tänkte dela med mig av senare.

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-17 @ 10:47:54   

Freaky Friday!

Himmel vad jag var trött imorse. Orkade knappt öppna ögonen trots att jag somnade i en bra tid igår. Sov i alla fall en timme extra innan hungern blev för stor och jag åt frukost. Nu har jag tagit igen missade Biggest Loser och ligger faktiskt kvar i sängen. Jag är inte hemma på hela helgen, så kände att jag ville unna mig det lite.

Dagen kommer att bestå av träning, en lång promenad och lite annat fix. Kanske ska vi till svärföräldrarna ikväll för middag och finalen av På Spåret. Jag vet att jag är en pensionär, ni behöver inte påpeka det tack! Haha.


Det är föressten jätteroligt att så många av er är med i sockerdebatten, fortsätt att tycka till!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-17 @ 10:06:23   

Utmaningen

Plankan - CHECK!
Jägarvila - CHECK!
Idag känns det rejäääääääält i benen och magen. Grymt jobbigt idag och trodde fan aldrig att de tre minuterna skulle ta slut. Hur har det gått för er idag?
Lämna en kommentar ?  
8 KOMMENTARER | Träning | 2012-02-16 @ 19:43:00   

Riktigt socker eller fejk?

Ibland kan man undra vad som är bäst, om det är fejk socker eller riktigt socker som är bäst. Har surfat omkring på nätet nu och ser att burken med Stevia jag köpte innehåller maltodextrin. Vad det har för påverkan på kroppen verkar var lite luddigt men jag har läst om känns inte positivt.
Jag tror att det gäller att prova sig fram och se vad som är bra för en själv. Personligen väljer jag bort aspartam och riktigt socker och det är helt mitt egna val. Men, har ni några åsikter om detta? Jag har läst att i nästan alla former av Stevia vi i Sverige kan köpa i butikerna, innehåller någon form av tillsats. Min burk Stevia innehåller maltodextrin som första ingrediens vilket är en miss av mig, helt klart.
Men vad är då bäst? Riktigt socker eller fejk?
Lämna en kommentar ?  
5 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-16 @ 19:23:00   

Energi

Det var så underbart att vara tillbaka på gymmet idag. Gick dit med lätta steg och var tvingad att hindra mig flera gånger för att inte köra på alldeles för hårt. Det blev 13 minuter på crossen sedan gjorde jag en massa rumpövningar:
Kissande hunden
Squats
Rumplyft
Och lite benpress..

Dessutom var jag bara tvungen att gå och känna lite på de fria vikterna, så det blev även axlar, bröst och biceps. Efter 40 minuter gick jag hem och tryckte i mig lunch innan huvudvärken kom. Sedan dess har jag mest suttit och läst massa intressanta artiklar på nätet om mat och träning. Känner att jag har alldeles för lite kunskap om ämnet och jag vill bara lära mig meeeeeeeeeeeeeeeer.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2012-02-16 @ 17:31:51   

Så sant.

Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-16 @ 16:20:00   

Utmaningen

Vad roligt att det är så pass många som vill vara med i utmaningen!  Men fler kan vi bli, så spread the word! Jag och sambon gjorde utmaningen tillsammans igår och fyyyy vad jobbigt det var. Jag är så sämst på plankan så det är inte sant. Men det är ju syftet med hela grejen - att bli bättre. Hur har det gått för er idag? Jag har träningsvärk!
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-16 @ 13:27:00   

Kolla vad jag hittade..

Jag satt och kikade lite i nya numret av ICAs tidning Buffé och kolla:
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-16 @ 11:40:00   

Jag ger aldrig upp - gör du?

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-02-16 @ 10:20:00   

Back to the gym

Äntligen ska jag få gå till gymmet. Snoret och kroppen känns bra. Det är helt galet att jag har längtat så mycket efter att få träna igen. Idag blir det lättare styrka och jag tänker köra helt på känn, helt enkelt vad jag känner för. Men det kommer att bli mycket min egen kropp och fria vikter. Bara så att jag kan köra s k i t e n ur mig nästa vecka.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-16 @ 09:23:00   

Torsdag

Torsdagmorgon, -8 och soooool! Hur skönt är inte det? Jag har varit vaken i en timme, ätit frukost och kollat på Biggest Loser. Nu ska jag klä på mig så ska jag och en vän ta en promenad. Dagen idag bjuder på lite grupparbete om arbetsmiljö och sen ska jag till gymmet!! Jag tror inte att ni anar hur glad jag är över att få säga det.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-16 @ 08:17:19   

ÄNTLIGEN

Jag kan meddela att jag känner mig piggare än på länge! Snoret är i stort sett borta och halsen känns bra. Det här betyder att det blir gym imorgon!!!! Som jag har längtat. Det ska bli så roligt! Det svåra blir att inte ta ut mig fullständigt. Har ni några tips på hur jag ska börja?








OCh hörrni.. Plankan- Check! Jägarvila - Check!
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-15 @ 19:44:00   

Stevia

Till mitt lilla bakprojekt igår köpte jag Stevia. Det är ett naturligt sötningsmedel som varken innehåller kalorier eller påverkar tänderna. Det är alltså inget aspartam i det heller, vilket helt avgjorde för mig när jag valde i fejksocker-djungeln. Stevia är helt enkelt en växt och är helt säker att använda för tex diabetiker och kan användas i bakning och matlagning.


För att läsa mer om Stevia, rekomenderar jag att ni går in på Stevias hemsida och kikar omkring lite.


Jag känner personligen att Stevia är ett väldigt bra substitut för socker vid tex bakning och det är ingenting jag kommer att använda dagligen. Jag kommer heller inte att räkna Stevia som socker i mina mål för veckan. Jag anser mig alltså fortfarande vara sockerfri, vilket är helt min egen uppfattning.
Stevia köpte jag på ICA för ca 45 kronor.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-15 @ 16:48:00   

Brunch med bästa vän

Vilken härlig brunch jag och min bästa vän hade. Äggröra med keso och coleslaw (eller i alla fall ett försök till det) med kaffe och ananas, mango, apelsin, päron och äpple. Riktigt härlig start på dagen med en massa prat och skratt. Har haft energi hela dagen. Det är så härligt när man tar sig tid för varandra såhär.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-15 @ 16:43:06   

Ljusare tider

Klockan är tjugo i fem och detta har jag utanför fönstret - alltså LJUS! Det är ljust ute fortfarande! Sååå underbart.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-15 @ 16:40:00   

Recept kladdkaka

LCHF kladdkaka
Ingredienser
100 g smör
3 ägg
1,5 dl Sukrin (jag hade Stevia istället) 
0,5 msk Fiberhusk
3 msk kakao
0,5 tsk vanilj


Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret på låg värme. Vispa ägg och sukrin poröst och häll i smöret. Blanda alla de torra ingredienserna i en egen skål innan du rör ner det i äggsmeten. Häll ner allting i en kladdkake form och grädda 10 minuter. KLAAAAAAAAAAAAAR!
Ett tips är att smöra formen liiiiiiite innan och strö på lite hackad mandel istället för traditionellt ströbröd. Både jag och sambon tycker att det var en riktig höjdare. 



Sen kan man ju servera kladdkakan precis hur man vill, vi hade vaniljgrädde och mango till men det där går ju att variera i oändlighet.
Receptet kommer ifrån Annika Rognebys "Bakglädje med LCHF".
Lämna en kommentar ?  
7 KOMMENTARER | Recept | 2012-02-15 @ 11:42:00   

Ang Utmaningen

Okej hörrni, det här med utmaningen. Jag tänker mig att innan veckans slut så ska vi vara i alla fall 10 stycken som gör det här med plankan och jägarvilan. Hojta till här så jag vet att ni är med.
Så fort man har gjort sina 3 minuter på varje övning så skriver man i sin blogg eller lämnar en kommentar här om att ni har gjort det. I slutet på veckan så gör jag en sammanställning på er som är med så att man sen kan gå in och peppa varandra. Hur låter det?
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-15 @ 10:55:00   

Running inspiration

Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-02-15 @ 10:28:00   

Kladdkaka

Jo alla de där härliga ingredienserna blev en  LCHF kladdkaka! Jag har i grund och botten rätt svårt med LCHF, men jag saknar att baka och sötsaker, så då fick det bli såhär. Den var grymy god och smakade NÄSTAN som en vanligt kladdkaka. Dessutom vispade jag grädde som jag hade lite vaniljpulver i så det fick lite extra smak. Det var så sjukt gott så ni anar inte!
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-15 @ 09:33:00   

Utmaningen

Igår: Jägarvila 1,5 min, 30 sek, 30 sek = CHECK! 
Plankan 30 sek, 30 sek, 30 sek, 30 sek = CHECK!



Följer ni med i utmaningen?
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Träning | 2012-02-15 @ 08:52:25   

Vad blev det här?

Var till affären igår och handlade lite roliga saker.. Så vad blir det då av allt det här?
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-15 @ 08:26:55   

Mitt i veckan

Det är onsdag och snön vräker ner. Kul. Jag som trodde att våren hade kommit för att stanna. Gårdagen spenderades i alla fall med en timmes promenad med en vän och sen lite alla hjärtans dag mys med sambon. En riktigt skön dag som blev bra, trots min migrän.
Nu har jag varit vaken en timme och ska göra iordning lite här hemma för om ett tag kommer en vän över på lite brunch. Perfect date!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-15 @ 08:24:49   

Inspiration

Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-02-14 @ 10:23:14   

Finslipning

Eftersom att det uppenbarligen är svårt att ta sig ner till gymmet för mig (hatar när kroppen inte vill samarbeta) så ska jag finslipa mina mål lite. Jag har blivit lite inspirerad av Beata som gör plankan 3 minuter varje dag och tänker från och med idag följa i samma spår. Dessutom tänker jag sitta i jägarvila i 3 minuter varje dag. Vad tror ni? Blir det bra? Det tror jaaaaag! Kroppen skriker efter att få röra på sig och sakta men säkert tänker jag låta den göra det.

Vill ni haka på? 6 minuters träning om dagen fram tills söndag? Plankan och jägarvila. Det behöver inte vara 6 sammanhängande minuter utan det är fritt att sprida ut under dagen. Okej? Who's with me?!

Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-14 @ 10:13:21   

Migrän

Vilken hälsoblogg va! Här tränar vi aldrig utan är bara förkylda och idag MIGRÄN. Tjoho.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-14 @ 09:43:05   

We might not get tomorrow so lets do it tonight.

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-13 @ 21:52:28   

ändrade planer

Promenaden idag var hur skön och härlig som helst. 45 minuter blev det vilket jag tycker är alldeles lagom. Men sen kom snorattacken från helvetet och jag insåg rätt snabbt att Body Balance idag inte är att tänka på. Kanske får bli ett pass imorgon istället. Ska i alla fall ta mig iväg på en ordentlig promenad imorgon och göra lite övningar hemma. Nu har jag varit alldeles för stillasittande alldeles för länge känner jag. JAG LÄNGTAR SÅ MYCKET EFTER ATT FÅ RÖRA PÅ MIG ORDENTLIGT.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-13 @ 20:30:17   

Sunshine

Nu ska jag och sambon bege oss ut på en promenad och det blir min favoritrunda! Jag är fortfarande snuvig men satsar på att kunna gå på Body Balancepasset ikväll. Är ledsen över att inte kunna kickstarta veckan med ett tvåtimmarspass, men det finns inget jag kan göra. Sambon känner sig inte heller så pigg, så det blir en promenad liknande igår som förflöt i ett lugnt tempo. Jag är för rörelseglädje och tycker att det är bättre att röra sig långsamt än inte alls vissa gånger.
Älskade sol, som jag har saknat dig.
Lämna en kommentar ?  
8 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-13 @ 11:29:43   

Veckans mål

Förra veckan hade jag målen:
Inget socker check!
Inget nikotin check!
Ingen alkohol
Sköta kosten och röra på mig varje dag minst 30 min. check!


Och det har jag faktiskt gjort! Förkylningen har självklart begränsat mig i min träning, men jag har gått varje dag, faktiskt. Dessutom har jag skött kosten förutom att jag drack vin i lördags och har ätit bröd. Men det känns som att det är okej. För det var ljuvligt gott.


Den här veckan då?
Inget socker
Inget nikotin
Ingen alkohol

Sköta kosten, röra på mig varenda dag och gå på gymmet 2 gånger. Enklare pass som inte höjer pulsen så mycket. Bara så att jag kommer igång lite igen.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-13 @ 10:20:57   

Vägning och mätning

Inte heller den här veckan har det hänt någonting, inte på varken måttbandet eller vågen. MEN. Jag kan ha mina gamla byxor som jag inte har kunnat använda på ett halvår. Dragkedjan har inte gått att få igen och det har knappt gått att få byxorna över låren. Men i fredags provade jag och nu sitter dom på. Inte perfekt, men dom sitter på. Och det går relativt lätt att få på sig dom. Så även om det inte har hänt något med siffrorna, har det uppenbarligen hänt något i alla fall.  Jag är ett steg närmare mig själv igen.
Och så bjuder jag på en liten bild, stolt och förvånad med ett par byxor i en mindre storlek på sig. 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Vägning och mätning | 2012-02-13 @ 09:55:02   

Sol

Sambon och jag gav oss iväg till mina föräldrar igår för att vara ute i solen och grilla lite korv. Dessutom tog vi en promenad med sparken. Så jäkla underbart. Härligt att få komma ut och röra på sig med lite frisk luft och samtidigt ha kvalitetstid med de man tycker om.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-13 @ 09:38:00   

Att bryta ett löfte

I lördags hade jag och mina tjejer en regelrätt tjejkväll. Ost, kex, vindruvor, vin och melodifestivalen. Efter en och en halv månads nykterhet bestämde jag mig för att dricka vin med tjejerna och gå ut och ha kul. Det var mitt val och jag var helt nöjd med det.
När vi väl kom ut på krogen var det inte alls lika roligt som jag hade förväntat mig och jag satte mig på bussen och åkte hem efter 20 minuter. Så kan det va! Men jag hade roligt, jag njöt av vinet och mina vänners sällskap även fast jag var röksugen hela tiden. Men jag klarade av det!
Så jag har inte uppfyllt alla mina mål den här gången. Men jag visste ju att jag skulle börja dricka någon gång. Och det här var ett perfekt tillfälle.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-13 @ 09:24:29   

Lite tokigt

Hej mina kära vänner!


Tydligen har inte mina tidsinställda inlägg för helgen kommit upp, så det har varit tomt och tyst här medan jag har varit borta. FÖRLÅT. I lördags var jag i Uppsala hela dagen och igår tog jag det bara lugnt med sambon ute i solen. Men idag är det måndag, förkylningen är typ borta (snorar fortfarande!!) och det är nya tag.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-13 @ 09:14:24   

Njuter

Lämna en kommentar ?  
8 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-10 @ 17:42:53   

Bröd

Ja, när jag ändå höll på så slängde jag i lite mjöl och grejer och fick till ett bröd. Det är väl hundrafemtio gånger mer kolhydrater än vad jag är van vid numer, men what the hell. Har jag varit duktig i en och en halv månad lär jag ju äta lite hembakt bröd. Lite så känner jag.. Här kommer receptet som fina Tessan har tipsat mig om!

Frallor
25 g jäst
50 g smält smör
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk honung (jag hade bara i 1)
1 dl linfrö
2 rivna morötter/rödbetor
Ca 14 dl mjöl ( jag tog det jag hade hemma och blandade rågsikt och dinkelmjöl)

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till lite varmare än fingervarmt och häll det över jästen. Blanda noga så all jäst löser sig ordentligt. Blanda i salt, honung, linfrö, smör & morötter/rödbetor & därefter mjölet. Ta inte för mycket mjöl bara, hellre att degen är lite kladdig så inte frallorna blir torra! Låt jäsa en timma under bakduk.

Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda lite och rulla sedan ca 16 bullar. Placera på plåtar täckta av bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter utan bakduk. Tips: Pensla med lite vatten på frallorna strax innan de ska in i ugnen & toppa med linfrö/havregryn/flingsalt eller något annat smarrigt.

Grädda på 225 grader 10-15 minuter i mitten av ugnen. Jag äter mina med smör, ost och en massa gurka på!



Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Recept | 2012-02-10 @ 15:58:02   

Baktagen

Här hemma råder full bakstuga! Vi ska äta hamburgare imorgon och jag är så jäkla sugen på bröd till det..
Jag följde härliga Linns recept:


6 st Pitabröd
3 dl fingervarmt vatten
3 msk olivolja
2 dl vetemjöl
4 dl dinkelmjöl
35 gram jäst
0,5 tsk salt


Sätt ugnen på 275 grader. 
Häll vattnet, oljan och saltet i en bunke. 
Smula ner jästen och rör om tills det löses upp. 
Tillsätt lite mjöl i taget. Ta mer om det behövs och blanda tills degen släpper skålen. 

Knåda degen och dela den i sex lika stora delar. 
Forma varje del till en bulle och jäs dem i 15 minuter under en duk. 

Kavla snabbt bullarna på ena sidan till 1 cm tjocka kakor.
Grädda direkt mitt i ugnen 5-7min!


Tack Linn!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Recept | 2012-02-10 @ 14:52:16   

Rökfri

Idag har jag varit rökfri i 41 dagar och jag har nog aldrig mått bättre. Det är lättare att andas, jag har inte lika mycket slem i halsen och jag är inte lika trött. Det är helt underbart. 41 dagar. Det trodde jag aldrig. Men mer ska det bli!
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-10 @ 13:05:33   

Promenad

Efter att den värsta svedan i halsen lagt sig så pälsade jag på mig som fan och gav mig ut på min favoritrunda. Jag fullkomligt älskar att gå den här rundan och mycket för att det är i en naturlig miljö och inte i stan. Underbart!
Där har ni den. Udden är ett naturreservat och det är superfint där ute. Jag hade en mycket trevlig promenad förutom att det var -11 och jag gick så fort att svetten rann. Men det var så jäkla härligt och jag är så glad att jag tog mig iväg.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-10 @ 13:04:14   

En ljusning

Äntligen börjar jag att må bättre! Vaknade tidigt idag i hopp om att gå ut och ta en morgonpromenad, men halsen gör lite för ont för det direkt när jag har vaknat. Så jag får äta frukost och vakna till lite innan jag ger mig ut. Men det känns så jäkla bra! Då kan det bli ett lätt träningspass på söndag. Jag har föressten några nya mål att prova inför nästa vecka. Likabra att passa på nu när jag varit lite sjuk att lägga om saker och ting. Kroppen befinner sig på en platå och det är bara jag själv som kan ändra på det.
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-10 @ 07:45:19   

Bokslukare

Som många av er redan har fattat vid det här laget, så gillar jag att läsa. Jag läser gärna flera böcker på en gång eftersom att jag hela tiden varvar med en massa kurslitteratur. Och den här boken fick bli ett tillskott i min samling idag: Den hemlige kocken.
Jag har höga förväntningar om den, faktiskt. Och jag ska sätta igång med den så fort jag läst ut Sötsug, som för övrigt är GRYMT bra.
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-09 @ 20:47:00   

När allt känns tungt

Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-09 @ 20:16:36   

När suget blir påtagligt

Allt det här med min nya livsstil, handlar mest om val. Om att välja "rätt". Idag när jag och sambon var ute på äventyr, slog hungern och sötsuget till inne på Ö&B. Det är inte superlätt att hitta något bra att äta där, vill jag lova. I korgen slank det ner måltidsersättare, trots att jag suckade åt innehållsförteckningen där första raden skvallrade om hutlösa mängder socker. Min fantastiska sambo la tillbaka den och kom med två påsar nötter istället. Inte helt optimalt, men bättre än socker. Ett bättre val än att äta en måltidsersättning, eller hur?
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-09 @ 19:44:54   

Ljuva torsk

Sambon och jag har blivit alldeles galna i fisk. Det är enkelt, det är gott och går att variera i oändlighet. Igår fick min käresta, som dessutom är kock, prova sina vingar i köket.
Han slängde ihop torsk med matlagningsgrädde, sweetchilisås och lök toppade med asmycket ost, och in i ugnen typ 30 minuter. Som tillbehör blev det en blomkålspure/mos eller ja. Kalla det vad ni vill. Kokt broccoli med liiiite mjölk och kryddor mixat lite. Och en sallad till det.
Fysjutton vad gott det var! Helt underbart. Blev otroligt mätta båda två och en portion räckte absolut för mig. Ett hett tips att prova!
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Recept | 2012-02-09 @ 13:07:00   

Vår

Idag ser det ut att vara vår ute och jag längtar innerligt tills snön har försvunnit och jag kan ge mig ut och springa. Jag har som många av er vet, oerhört svårt att springa. Det mesta sitter helt och hållet mentalt och det är jag medveten om. Men nu anser jag mig ha rätt verktyg för att kunna övervinna mina hjärnspöken. Och nu längtar jag. Sjukt va?
Här kan jag i alla fall tänka mig att springa..
Lämna en kommentar ?  
4 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-09 @ 11:58:08   

Amelia

Jag har sagt förut att jag fullkomligt älskar träningstidningar. Men jag tycker att det är svårt att skapa en bra träningstidning, det blir lätt fokus på bantning och annat tjafs. Därför blev jag rikigt glatt överraskad när jag läste Amelia Träning&Pepp. För det första att den heter Träning&Pepp, bara det är ju ett ashäftigt namn!


Sen var jag otroligt nöjd över innehållet. Det var många bra recept som inte var för avancerade (hatar sånt) det var tips på träningsövningar, träningsmode och lite hudvård. Det var verkligen en tidning som tilltalade mig, i alla fall. Ledaren börjar med att uttrycka sin kärlek för rörelseglädje, så hur kan man låta bli att bli alldeles varm då?


Och visst, omslaget lovar -5kg och platt mage osv, men det är ju så omslaget funkar. Jag tyckte att det här var en riktigt bra tidning med många saker jag kommer att prova. Härligt!
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-09 @ 11:56:00   

Frukost

Vaknade efter att ha sovit 11 timmar. Skönt som sjutton måste jag säga! Jag har inte ens hört klockan ringa, inte sambon heller. Jag känner mig lite piggare idag förutom att halsen är som ett öppet sår. Med lite tur kan jag göra ett lätt träningspass i helgen. Idag blir det bara en promenad.
Dagens frukost då blev en proteinlatte, havregrynsgröt med linfrön och solrosfrön, hallon, banan och mjölk. MUMS! Har ätit exakt den här frukosten i lite över en vecka, och än är jag inte trött! Tycker att det är löjligt gott.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-09 @ 10:49:25   

Håll tummarna

Okej, ikväll tänker jag sova tidigt och jag tänker vara frisk imorgon. Eller i alla fall bättre, så att jag vet att det går åt rätt håll. Jag håller tummarna.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-08 @ 21:18:07   

Red Sea Diver

Det är två år sedan och jag tre vänner åkte till Egypten för att bli dykare. Och såhär en snöig onsdag så kan jag inte låta bli att sakna det. Jag har nog aldrig varit så adrenalinstinn varken före eller efter. Känslan som infann sig efter att jag efter mycket kämpande med mina öron, kom ner på 18 meter är obeskrivlig. Jag fick mitt certificat och har en oerhörd längtan efter att göra fler dyk.
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-08 @ 14:47:14   

Drömma sig bort

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-02-08 @ 14:21:06   

Förbättring

Känner mig aningens bättre i förkylningen idag. Inte mycket, men än liten förbättring. Men jag känner mig ändå som en överkörd kanin när jag vaknar. Nu får det vara nog, jag vill bli frisk! Får satsa på att kunna träna lite lätt i helgen i alla fall. För såhär kan jag ju inte ha det! Som tur är har jag ingen feber.. Men snoret och tröttheten gör mig galen!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-08 @ 11:59:13   

Sleept tight!

Nu ska jag och snoret sova. Är hiskeligt trött och har spenderat kvällen i soffan med kärleken. Dessutom känns det som att förkylningen bara blir sämre, har just nu understället under mina mjukisbyxor och tjocktröja. Ändå fryser jag. Får hoppas att jag sover bort det under natten. Har givit mig själv ledigt från skolan imorgon och läser hemma istället. Det får man, ibland.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-07 @ 21:49:10   

Längtar

Jag längtar tillbaka hit.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-07 @ 19:59:00   

att hitta styrka

I en och halvtimme promenerade vi idag non-stop. Inte i något speciellt tempo utan vi bara gick och pratade. Det var helt underbart, faktiskt. Jag behövde lite styrka och kärlek vilket jag verkligen fick. Det var kallt och skönt ute och allt det där gråa rörde mig inte i ryggen. Otroligt skönt. En perfekt vän-dejt!
Här gick vi och strosade idag.
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-07 @ 17:53:54   

Omelett-pizza

Lunchen idag blev en omelettpizza. 3 ägg och 1 äggvita, en skvätt mjölk och lite salt&peppar. Ner i pannan och på med rödlök, tomat och mozarella. På tallriken tillkom det en stor klick keso. Mums! Älskar omelettpizza. Det är så jäkla enkelt och gott. Perfekt snabbmat som idag när jag blev akut hungrig..
Lämna en kommentar ?  
4 KOMMENTARER | Recept | 2012-02-07 @ 15:30:00   

Promenad

Nu ska jag klä på mig och möta upp en vän. Vi ska gå en promenad här i parken i stan, så det ska bli mysigt. Jag älskar att så många av mina vänner också har hakat på hälsotrenden och att det är så lätt att skaffa promenaddejt! Trött, grått och trist idag..
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-07 @ 14:48:01   

Hett tips på middag

Igår slängde jag ihop något som blev helt sjukt gott.
Tog torsk och skar den i bitar, stekte i stekpanna med lite lök och vår fisk-krydda. Drog på lite matlagningsgrädde och lät koka en stund. Tillbehöret blev spenat och sallad. SJUKT GOTT!!! Jag blev riktigt riktigt nöjd och mannen i huset smaskade glatt han också.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Recept | 2012-02-07 @ 14:24:00   

Bakepro

Nu har jag då äntligen bestämt mig för att prova Bakepro som alla pratar så himla gott om. Jag beställde ifrån Leva Sunt och på deras beskrivning av Bakepro står det såhär:
Bakepro
Bakepro är ett matlagningsprotein som är speciellt framtaget för användning vid bakning och annan matlagning. Som matlagningsprotein tål Bakepro temperaturer på upp till 200 grader innan protein förstörs. Det betyder att du tryggt kan använda Bakepro i så gott som all matlagning utan att riskera att något av det värdefulla proteinet förstörs.
Det här verkar ju strålande! Jag vill verkligen få hem det här nu så att jag kan sätta igång och baka. Vill prova bröd och härliga LCHF-bakverk. För övrigt verkar Leva Sunt ha en massa härliga produkter som jag ska kika lite närmare på och kanske klicka hem.
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-07 @ 12:23:59   

Inspiration

Det där ska jag göra i sommar.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-07 @ 11:35:29   

Förkylningens grepp

Det här nysandet och snorandet och hostandet gör mig galen! Dessutom är huvudet tungt och utan Ipren i kroppen tar jag mig knappt upp. Inte så roligt nej. Mitt immunförsvar är det sämsta i världshistorien kan jag lova. Och det är skittråkigt! Jag vill ju inget hellre än att gå ner på gymmet och träna. Men det är en fin upptäckt, att träningen fattas mig, liksom.
Idag blir det inte många knop, mest plugg och lite annat fix. Ska ta mig ut på en lugn promenad och bara andas lite. Låta kroppen röra sig lite så den inte glömmer bort hur man gör.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-07 @ 10:56:53   

Att ta det lugnt

Snoret slutar aldrig att rinna och jag måste acceptera och inse att jag inte kan gå på mitt Body Balance pass idag som jag annars gjort den senaste månaden. Det känns tungt att min träningsmåndag inte blir av, men samtidigt har jag varit aktiv och gått drygt 7000 steg idag. Trots den isande kylan och vinden som piskade i ansiktet. Det är svårt att ta det lugnt nu när jag har börjat få in rutiner. Men jag vet att jag måste ta det lugnt för annars blir det bara värre. Och det vore ju en mardröm.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-06 @ 17:31:23   

Inspiration

Jag vill yoga på stranden i soluppgången. Springa i skogen och andas frisk luft. Simma i ljummet vatten. Jag vill stå på en klippa och känna att världen är framför mina fötter. Känna doften av nyutslagna blommor. Svettas i solen. Sand mellan tårna.
Jag vill känna lugnet rinna genom kroppen. Harmonin omsluta mig. Springa tills benen inte orkar längre, tills halsen inte orkar andas. Äta färsk melon. Dricka litervis med vatten. Äta massa grönsaker. Sitta på en brygga och få stickor i fötterna.
Jag vill surfa bland vågorna och ha saltvatten i hela håret. Gå in på ett okänt gym men ändå känna mig hemma. Dricka kaffe på balkongen. Prova maträtter jag bara drömt om. Njuta av ett glas rödvin. Skratta tills magen viker sig och jag inte behöver göra sit-ups.
Jag vill dela hemligheter i natten. Kyssas tills läpparna svullnar. Känna doften av nybakat. Ha fina vänner omkring mig. Låta solen värma tårna.
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-02-06 @ 14:25:00   

Mätning och vägning

Jag har inte minskat en centimeter någonstans den här veckan. Och vågen har jag råkat ha sönder lite, så enligt den har jag gått upp 5 kg likagärna som ner. Men det är bara att acceptera att jag är inne på en platå just nu och att det inte händer så mycket. Men så länge jag inte går upp är jag väldigt nöjd. Den här veckan kommer jag inte att kunna träna som vanligt, så det kommer naturligtvis att sätta sina spår. Men det får vara så, för att jag är förkyld är inget jag kan göra något åt.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Vägning och mätning | 2012-02-06 @ 12:02:00   

Godis

En vitaminbomb utan dess like. Smoothie med blåbär/vanilj proteinpulver, blåbär, jordgubbar, hallon, banan och lite mjölk. Dessutom slängde jag ner lite Ingefära som gav en intressant touch. Så jäkla gott. Bättre än godis, vill jag lova. Och svinbra när man är förkyld. Ett tips, är att frysa in sin smoothie, så blir det glass/sorbé! Så otroligt jäkla gott!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Recept | 2012-02-06 @ 09:59:00   

Veckans mål

Under sex veckor har jag från vecka till vecka haft samma mål;
Inget socker
Ingen alkohol
Inget nikotin
Och till 97% har jag hållit det! Det är bara socker jag har valt att äta och det står jag 110% för. Det är dumt att bryta en bra trend, så vi kör en vecka till.
Eftersom att jag är sjuk kommer jag att ha två andra mål för den här veckan och det är att sköta kosten och att röra på mig varje dag. På något sätt. Även om jag inte går 10 000 steg om dagen vill jag i alla fall ha tagit en 30minuters promenad. Minst.
Det är något som känns överkomligt på ett jälkligt bra sätt.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-06 @ 09:08:23   

Dagens frulle

Havregrynsgröt med linfrön, solrosfrön och lite andra nötter tillsammans med frusna hallon och banan. En kopp kaffe och två stora glas vatten med lite Ipren till det. Nice.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Matdagbok | 2012-02-06 @ 08:56:31   

Monday morning

Jag gör vad jag kan för att jag inte ska bli dödssjuk. Lever på Ipren, apelsiner, sorbé (egengjord!) och nässpray. Har inte tränat på 4 dagar och jag klättrar på väggarna! Det är verkligen nu jag märker vad som händer med min kropp när jag tränar. Har inte kunnat sova normalt och det tror jag beror på att jag inte har rört på mig. Jag har tagit några promenader men inte alls i ett bra tempo. Halsen svider bara jag tänker tanken liksom. Men jag rör på mig i måttliga mängder i alla fall och äter bra mat! Jag gör vad jag kan, som sagt.

Det är i alla fall en fin morgon.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-06 @ 08:54:35   

tråkigt

jag är förkyyyyyyyyyyyyyld! det har itne riktigt brytit ut än och jag förebygger och försöker mota bort det med massa c-vitaminer och bra mat. några  tips, hörrni?
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-05 @ 09:39:05   

AJ

Magknipet och huvudvärken håller i sig. Känner mig som en urvriden disktrasa, typ. Så träningen uteblir idag, vilket är supersynd för jag känner mig egentligen så himla sugen! Men det betyder ju att jag får ge 110% i helgen istället. Nu ska jag ta mig ner på stan och träffa en innerligt saknad bästa vän. Också ett sätt att ta hand om sin hälsa.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-02 @ 18:07:23   

Ingen tävling

Det handlar inte om att vara smalast, ha flest vänner, ha det finaste hemmet, träna flest pass i veckan, ha den perfektaste pojkvännen eller att laga den perfektaste maten. Det handlar inte om att vara lyckligast. För det kan fan inte mätas. Jag är väldigt lycklig just nu och mår väldigt bra. Och det kan ingen någonsin ta ifrån mig.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-02 @ 16:32:00   

Kul

Huvudvärken kom som en käftsmäll igår. Stod över träningen och skulle sova tidigt, men det gick verkligen inte att somna. Vaknar med huvudvärk och magknip. Hej, underbara dag.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-02 @ 08:44:08   

En hemlis

Byxorna som jag länge har fått kämpa med, sitter lite löst numera. Underbart! Men än så länge minskar det enbart i midjan, vilket känns sådär. Det är ju rumpa och lår som behöver deffas ner!
I alla fall så mätte jag låren idag och jag har minskat 2 cm sedan jag sist mätte. ALLTSÅ FATTAR NI?!?!?! 2 CM! I mina ögon är det asmycket. Blev så fruktansvärt glad, så ni anar inte. Nu är jag EXTRA taggad på att träna.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-01 @ 18:14:00   

Depp-pepp

Det finns många utav er som ser mig som en "nyårslöftare". Som tror att jag tänker lägga av nu när vi går in i februari, som tycker att jag är löjlig för att jag tränar, skäller på mig för att jag "bantar" och som säger åt mig att vakna upp och komma ut i verkligheten.

Men saken är den, att det känns precis tvärtom. Det känns som att jag äntligen har vaknat upp och tagit steget ut till den riktiga världen. En värld full med inspiration och välmående. Att jag väljer att inte dricka alkohol, trycka i mig en massa socker eller röka, det har ingenting med någon annan att göra. Det är något jag själv har valt och jag är oerhört glad för det.


Det har gått en månad nu och jag är fast besluten på att det här bara är början. Jag vill må bra. Jag vill vara frisk. Jag vill leva ett långt och lyckligt liv. Dessutom vill jag ju göra det snyggt, så att bli lite smalare är ju inte fel liksom. Men det är inte där det hänger. Jag gör det här för min egen skull. För mitt välmående. För att jag har mått så dåligt så länge över hur jag har växt och växt.
Sedan oktober 2010 har jag gått upp 10kilo. Jag har matat kroppen med alkohol, nikotin och socker. Det har satt sina spår, kan jag säga.


Och nu känns det som att det äntligen vänder. Det kändes så efter Fitnessfighten också, men den här gången är det på mina villkor. När den månaden hade gått så gick jag fort tillbaka till gamla mönster. Det tänker jag inte göra igen. Jag vill verkligen aldrig göra min kropp så illa igen.


Alla ni som säger att jag inte kan. Alla ni som skrattar åt mig för att jag är 21 år och blir överlycklig över att sprungit en kilometer, alla ni som höjer på ögonbrynen när jag säger att jag i maj ska kuta fem kilometer och alla ni som går och väntar på att jag ska lägga av; ni har fel.


Jag ska visa er som inte tror att jag kan, att jag visst kan. Jag ska visa alla att en latmask kan förändra sig. Och jag tänker ta mig fan inte misslyckas, det ska ni ha klart för er.


Lämna en kommentar ?  
6 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-01 @ 16:10:15   

Lunch

Idag slängde jag ihop en riktigt härlig lunch, som jag tyvärr inte hann ta kort på. Jag var helt enkelt riktigt ordentligt hungrig!
Stekte gul lök och några champinjoner tillsammans med kyckling. Kryddade med Red Curry Thai krydda och hällde på kokosmjölk och matlagningsgrädde innan jag kryddade lite till. Vi gillar stark mat här hemma ska ni veta. Hackade några nötter och hade i. Till detta blev det blomkålsris och lite sallad. SÅ. JÄKLA. GOTT.
Dessutom blev det en hel del över, så det blir middag ikväll OCH matlåda imorgon. Alltså, SCORE!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Recept | 2012-02-01 @ 15:27:14   

Inspiration

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Inspiration | 2012-02-01 @ 11:24:00   

Buzzador

Det här härliga paketet fick jag hem igår. Dove kommer med ett nytt intensivbalsam och jag har genom Buzzador blivit utvald att få prova detta. Använde balsamet igår när jag duschade och håret känns sådär underbart lent idag. Mitt hår är ju jäkligt tovigt av sig naturligt så det här är perfekt!
Om det finns intresse kanske jag kan lotta ut några flaskor?
Vill du också bli Buzzador?
Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Jowsefajn): https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Jowsefajn Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken: http://www.buzzador.com?refstr=Jowsefajn&lang=SE.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-01 @ 10:14:56   

Mysmorgon

Inatt har jag sovit riktigt skönt. Bäddade rent igår och det är verkligen det bästa som finns. Sover alltid gott när det är renbäddat. Klockan ringde vid 7 men jag gick upp runt halv 8, kröp upp i soffan med frukost och täcke framför Biggest Loser. Tände lite ljus och myste lite sådär på morgonkvisten. Underbart! Älskar att ta det lugnt på morgonen och mysa igång dagen.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-02-01 @ 09:31:26