Tid

Det här med tid alltså.. När appen inte fungerar blir det lätt lite klent här i bloggen. Men oroa er inte, jag är här och tänker inte försvinna..
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-17 @ 11:18:43   

Torsdag

Ibland är det inte bara kroppen som behöver träning, utan själen också. Nu verkar det bli superdjupt här, men det är inte poängen så oroa er inte. Inatt sov jag som en kratta och fick inte mer än 5 timmars sömn. För att fungera optimalt behöver jag egentligen nästan det dubbla. Men jag tog hunden på en 30 minuters promenad i -15 och kom hem för att ta tag i massa plugg.  
 
Efter lunch blev jag grymt sugen på att ta en riktig långpromenad och jag insåg att tiden skulle rinna ifrån mig om jag både skulle ner till gymmet och promenera. Så det fick bli 1,5h ute i snö och kyla, men det var så underbart. Frisk luft, en glad hund och en kropp som bara rör sig (dock med GRYM träningsvärk). Kroppen är lite sliten idag, måste jag erkänna. Egentligen är det bara bra att jag tar en vilodag idag för att få längta lite till imorgon. Och det funkar. För redan kliar det i gymtarmen.. 
 
 
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-13 @ 17:55:48   

Hit the gym

Trots att gårdagen bara kändes piss, tog jag mig iväg och tränade. Det är jag sååå himla glad över!  Jag bestämde mig för att springa och faktiskt öka både tid och intensitet. De två sista rundorna var jag svimmfärdig och när jag klev ner från löpbandet var jag osäker på om de skulle klara av att bära mig.  
 
Jag har sååå länge kämpat med att springa och det verkar som att det äntligen har släppt. När jag springer tänker jag inte, utan jag bara gör. Och det har blivit något så befriande och äntligen förstår jag vad alla pratar om. Helt plötsligt rinner en halvtimme iväg och just nu kommer jag ungefär 4,5 km.  
 
Utöver mina 30 minuter på löpbandet gjorde jag mina favoritövningar för att mörda min mage. Och det verkar verkligen ha funkat för idag kan jag inte göra någonting!  
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-13 @ 17:42:03   

Suprise

Alltså, jag hade lite anledning att vara skeptisk till nudlarna. Slemmiga och konstiga. Men så fort att de kom ner i woken och fick smak, blev det LJUVLIGT! Det är verkligen något jag kommer fortsätta att laga. Jag blev väldigt mätt på rätt lite också, vilket känns rätt bra. Det tycker jag att ni ska prova, faktiskt!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-13 @ 17:31:21   

Food

Provar fitnessnudlarna idag. Är en aning skeptisk..

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | | 2012-12-13 @ 11:46:11   

Bad day

Idag är en sån där dag man egentligen bara vill slippa. Jag vaknade imorse med huvudvärk och släpade ut hunden på promenad i snön. De hade inte plogat någonstans och jag insåg att jag skulle ha svårt att ta mig till skolan. Mycket riktigt, bilen var totalt insnöad så det var bara att börja skotta. Insåg rätt snabbt att jag inte skulle hinna till skolan. Fick hjälpa två grannar att skotta fram deras bilar också. Yey. Gick tillbaka hem och krashade i soffan med hund och huvudvärk. Ska få i mig lite lunch alldeles snart och sen ta en promenad ner till gymmet. Jag har sett att de har plogat nu och jag orkar inte skotta fram bilen en gång till. Promenad it is. 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-12 @ 11:21:44   

Grymt recept

Alltså kakan jag bakade igår blev himmelsk! Grymt god och enkel att göra.  Receptet som kommer från fantastiska Tasty Health
 
 
 
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ha i de blöta, utom blåbären och rör om ordentligt. Vänd sedan försiktigt i blåbären.
3. Häll smeten i en brödform som du klätt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen och grädda i ca 25-30 minuter eller tills den känns fast i mitten. (jag skulle snarare säga 30-35 minuter. )
4. Ta ut och låt svalna. Går bra att frysa.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-12 @ 11:18:05   

Baka liten kaka

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | | 2012-12-11 @ 14:45:48   

Cirkelpass

En gång i veckan ungefär sätter jag ihop ett eget cirkelpass som jag kör. Grym fettförbränning och pulshöjare! Men jag tycker att det är svårt att pressa sig själv till absoluta max när jag kör själv. Oftast kör jag på tid men ibland på reps också. Vad skillnaden är vet jag egentligen inte, utan jag kör lite på känn, helt enkelt. Ett pass kan se ut på följande sätt; 
 
Full KB-swing 
Mountainclimbes 
Situps 
Armhävningar 
Sumolyft 
Hopprep 
 
Jag brukar köra 1 minut med 20 sek vila på varje och efter ett varv tar jag 1 minut vila. Jag brukar köra 4-5 gånger, beroende på dagsformen osv. Jag varierar övningarna väldigt mycket och nästa vecka kanske inte passet alls ser likadant ut. För att jag inte ska tröttna måste det vara på det viset, helt enkelt. Samtidigt är det underbart att kunna gå tillbaka och titta att när jag startade bloggen, tog jag 6-8 kg i KB och att jag nu utan problem kör på 12 kg. 
 
UTVECKLING <3 
 
 
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2012-12-11 @ 14:00:27   

Jägarvila

I våras fick jag upp ögonen för jägarvila. Den gamla övningen som plågade mig på innebandyträningarna men som jag var jävligt bra på. I våras, kunde jag sitta 1,5 minuter innan mjölksyran slog ut mig och det var jag jäkligt stolt över. Den senaste tiden har jag återupptäckt övningen och har de senaste gångerna avslutat varje benpass med 3x1 minut för att avsluta med en 4:e runda på max. Successivt har jag kunnat öka till 3x1,10 och sedan maxa som legat ungefär på 2 minuter. Igår fick jag nått ryck och bestämde mig för att sitta tills jag stupade. Vilket jag också gjorde! 3.20 satt jag innan benen trillade ihop på mig. Hårt arbete ger resultat och jag känner mig så jäkla glad. Att ha konkreta mål att slå gör att jag hela tiden känner suget efter att förbättra mig. Hur länge sitter ni i Jägarvila? 
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2012-12-11 @ 09:59:05   

Problem

Lite problem med appen har gjort att uppdateringen inte fungerat. TRÅKIGT!! Men idag verkar allt funka i alla fall..
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-11 @ 09:49:01   

Att inte träna

Det känns på en gång i kroppen när jag inte tränar. Jag sover oroligt på nätterna, känner ingen hunger och blir allmänt sur och grining. Det är knepigt det där, hur kroppen faktiskt fungerar. Nu blir det en promenad ner till gymmet och så ska jag köra kondition faktiskt. Det är så sällan jag gör det men jag känner mig på sånt humör idag, helt enkelt. Det får bli ett egenkomponerat cirkelpass. Återkommer med övningar senare.. 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-08 @ 08:35:23   

Magsjuka

I onsdags kom sambon hem med en släng av magsjuka. Det är då man jublar.. NOT! Jag vidtog alla tänkbara åtgärder och isolerade honom i sovrummet och mig själv i soffan tillsammans med en flaska handsprit. Efter 48 timmar i isolering för oss båda två, kan vi konstatera att vi mår bra och att jag klarade mig ifrån magsjuka! Detta är något som är heeeelt otroligt eftersom att mitt immunförsvar är känt för att vara väldigt svagt. Men jag är frisk, pigg och kry och ska äntligen ner på gymmet nu! Har inte vågat gå ner dit under de här två dagarna, utifall att jag skulle smitta någon.. Inte kul. Meneee, hoppas ni har en härlig lördag i alla fall!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-08 @ 08:32:57   

Motivation

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-05 @ 16:07:54   

Dagens ryggpass

Idag var det ryggens tur att bekänna färg. Att träna ryggen var länge en ren jävla omöjlighet för mig, men tack vare min PT har jag lärt mig att känna skillnad på bra och dålig smärta. Nu är ryggen det bästa som finns att träna! Passet såg ut såhär: 
 
13 minuters cross  
 
3x10 Latsdrag - grym muskelkontakt idag, tackar vi för! 
3x10 Sittande kabelrodd  
4x10 Stående hantelrodd
4x10 Hyperextensions  
 
Jag var också och kände lite på chinsstången, men jag är så jävla rädd för att göra illa mig när jag är själv, så det får vänta tills på måndag när jag ska ha träningssällskap. Utöver detta promenerade jag till och från gymmet i den här jävla snöstormen.  
 
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-05 @ 16:01:00   

Tjenna

Här har ni tjejen som spenderade tre timmar på gymmet idag. Först en timmes träning, sen två timmars snack med min PT. Fick vädra ur en del funderingar och det är skönt. Jag måste börja inse att alla kroppar fungerar olika och att vi måste hitta vad som passar just min kropp. Det är svårt att acceptera, men jag lär mig så grymt mycket efter vägen. KUL!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-05 @ 15:41:08   

Ännu värre

Om jag sa att jag hade träningsvärk igår, är det INGENTING jämfört med vad jag har idag. Herre alltså! Stjärten är så slutkörd att det gör ont att stå! Hur underbart som helst. Benpasset igår satt alltså precis där det skulle. Härligt! Välkommen tisdag, liksom!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-04 @ 09:43:04   

Gårdagens pass

Passet igår var uppbyggt på följande sätt: 
 
15 minuter cross (egentligen brukar jag köra 1000 m rodd som uppvärmning, men det var ett bra program på TV och crossen stod närmare.. haha! true story). 
 
3x10 Bicepscurl hantel, sittande (ökning)
3x10 Stående militärpress 
3x10 Bicepscurl stång, stående (ökning)
3x10 Hantellyft åt sidan 
3x10 Upprätt rodd  
3x10 Flyes 
3x10 Hantelpress
Superset Biceps.  
 

Sedan var jag otroligt noga med att stretcha ut armarna. Men det var ett otroligt jobbigt (men såå roligt!) pass jag fick ihop. Anledningen till att jag kör 3x10 är för att min PT har rekommenderat det. Vissa övningar kör jag 4x6 också, men inte just det här passet! 
 
Vill ni ha lite tips på övningar att göra, så kan jag verkligen rekommendera den här hemsidan. Det finns mycket inspiration att hämta där! 
 
 
 

 
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2012-12-03 @ 09:28:19   

Träningsvärk!

Alltså HEJ träningsvärken! 
 
Igår fick jag någon oväntad kraft och körde ett av de bästa passen någonsin. Körde biceps, axlar och bröst och fick en enorm muskelkontakt. Grymt roligt! Ökade på biceps vilket var en överraskning. Jag har aldrig tränat armarna och har länge provat mig fram hur mycket jag orkar, men nu verkar jag ha hittat smärtgränsen. KUL! 
 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-03 @ 09:18:37   

Söndag

Det bästa jag vet är att röra på kroppen men igår, i snöstorm och efter en jävla dag på jobbet, blev det raka vägen hem till soffan och middag med sambon. Somnade som en knubbad säl klockan 23 och vaknade upp 09 idag! Hej tio timmar sömn!

Efter en lång, lugn och skön frukostuppladdning ska jag pälsa på mig och ta hunden på en promenad innan det blir gym. Mjukstartade i fredags med en halvtimmes uppvärmning och lång stretch innan jag tog mig an några TRX övningar. Är så glad att jag fått lära mig det!

Idag är det armarna som ska få sig en rejäl omgång. KUL!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2012-12-02 @ 10:09:14