S U C K

Hade ambitionen att ta en promenad idag. Just nu verkar det som en omöjlighet. Har i alla fall fått i mig lite fil och banan, men magen är fortfarande i uppror. Inte kul överhuvudtaget.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-29 @ 11:48:18   

Må bra?

Jag vet inte vad som hände igår, men någonting jag ätit sa i alla fall magen ifrån om. Började må dåligt när jag gick och la mig och hade en redig halsbränna. Lyckas i alla fall somna i två timmar innan jag vaknar och kramade toaletten en stund. Mysigt. Sambon fick sig en smärre chock. Och efter ett glas vatten och ett glas samarin, kunde jag somna om och vaknade nu med världens magknip. Ber en stilla bön om att det ger med sig snart, i alla fall. Tills dess: RYGGLÄGE.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-29 @ 09:31:06   

Snabbmat deluxe

I brist på annat blev det en liten plocktallrik idag till middag. Jag var så innerligt hungrig när jag kom hem, så jag öppnade en burk tonfisk och mojsade ner keso, kvarg, lite rödlök, dill och salt och peppar. Jag stekte även lite champinjoner med lite kryddor, värme på lite bulgur från gårdagens middag och lite tomat, lök och zucchini på det. Den organgea geggan är paprika/chili creme fraiche som Ica reade ut igår. Snabbt, gott och jävligt mättande. Men jag känner inte för att somna i soffan nu när jag har tryckt i mig allt. Utan jag mår bra, helt enkelt. Och den känslan är väl den allra bästa?
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Recept | 2011-12-28 @ 18:33:21   

Motivationen satte fart

Tog en sväng på stan med en av vännerna idag. Promenerade faktiskt ner på stan vilket tar ca 20 min. Och jag kan säga att jag kan nog räkna på fingrarna hur många gånger det har hänt, så det kändes jäkligt bra måste jag säga! Letade ihjäl oss på stan efter nya träningskläder (mega rea på Stadium) men hittade inget. Inte heller någon nyårsklänning, vilket verkligen satte fart på motivationen. I huvudet på mig snurrar frasen; LAST CHANCE WORKOUT! Jag har nog kikat lite för mycket på Biggest Loser... Planen är att det blir en till promenad idag med en vän. Dessutom invigde jag min nya yougamatta idag med massa styrkeövningar så nu har jag redan träningsvärk i både mage och rygg. S K Ö N T. Jag vägrar se ut som en korv längre. Så är det bara.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-28 @ 18:28:39   

Rökningen

Jag har som sagt givit mig själv lite frikort i jul vad gäller godis, alkohol och rökning. Det har blivit lite fler cigaretter än vad jag egentligen hade tänkt, men jag har försökt att varva med tabletterna. Kan stolt säga att jag inte har tagit något som helst nikotin sedan juldagen. Problemet är att jag blir såå förbannad när jag inte har fått röka på ett tag. Vilket påverkar allt här hemma. Jag ska försöka att ta ut den ilskan på gymmet hädanefter.
På nyår kommer det som sagt att bli några cigg, men innan dess är det stopp. Tabletter it is. Jag har bestämt mig och jag tänker inte misslyckas. Är det någon som har några tips? Röker ni? Har ni rökt?
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-28 @ 13:39:00   

So, this is christmas?

Jag hoppas att ni har haft en fin jul, hörrni. Jag har tagit det lugnt med träningen, enbart tagit promenader och fått frisk luft i mig. Men jag har faktiskt varit duktig i år och inte överätit så mycket och heller inte tryckt i mig allt godis som kommit i min väg. Nu är det bara nyår kvar som jag har lite "frikort" på och sen är det stenhårt som gäller igen. Så jag och alla andra nyårslöftare ska köra tillsammans ett tag..
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-28 @ 11:49:13   

Julklappar

Önskade mig ganska många julklappar inriktade på hälsa och jag fick en hel del av önskelistan! Den här superfina yogamattan och skorna fick jag av min käresta. Roligt nog matchar det till min pilatesboll!
Dessutom fick jag min älskade cykel så nu kan jag cykla runt hela stan om jag vill! Av mamma och pappa fick jag ett superfint uteställ som jag har använt varje dag sen jag fick det. Dessutom fyndade jag ett underställ och en fleecetröja på rean. Nu är det bara ett par riktiga uteskor som fattas innan jag inte har några som helst ursäkter till att gå ut och röra på mig. Heja!
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-28 @ 11:45:38   

Morgonpromenad

Gik upp imorse vid halv nio och tog en morgonpromenad. +1 grad och morgonsol. Luften var frisk och kall, vilket jag verkligen behövde. Fick till ett jäkligt bra tempo och kom hem efter 45 minuter helt sjöblöt av svett. Kan tilläggas att det tog nästan 60 minuter förra gången jag gick samma runda.
Bjuder även på en svettig men lycklig bild här. Notera den krökta tummen. Det var kallt om händerna och jag hade glömt vantarna hemma. Då blir fingrarna som krokar.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2011-12-28 @ 11:41:47   

Nu kan ni följa mig på Bloglovin!

Klicka bara här!     Följ min blogg med Bloglovin
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-28 @ 11:04:21   

I'm back!

Så är julen över och det är dags att ta tag i sitt liv igen. Idag kommer jag att komma tillbaka med full kraft, var så säker!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-28 @ 08:32:28   

Rör om

Nu är jag i farten oh gör om lite här igen..
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-21 @ 11:34:54   

Inspiration

weheartit
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Inspiration | 2011-12-21 @ 11:07:06   

Morgonträning

Ska alldeles strax åka och hämta upp en vän så ska vi ta en timmes morgonpromenad i något utav spåren uppe i Hemlingby. Jag har precis tryckt i mig en proteinshake i brist på frukt. Efter promenaden ska jag bege mig till gymmet och fortsätta med lite styrka. Musklerna är lite ömma sedan yogan igår, men jag tänkte ta det lite lugnt.
Någon som föressten vet varför det är så vanligt att man har ont i halsen när man vaknar?
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-21 @ 07:16:27   

Andas in och ut

Yogan var precis vad jag behövde. Var fokuserad, stark och lugn. Vid avslappningen efteråt kunde jag verkligen ta några djupa andetag och känna lugnet. Äntligen. Nu ska jag krypa upp i soffan med en liten drink på fil, chokladproteinpulver och lite banan. Oerhört gott när man är lite chokladsugen. Blir en tidig kväll ikväll, huvudvärken kom som på beställning efter yogan. Som en baksmälla efter stressen, I guess. ha en fin kväll.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-20 @ 20:59:54   

Promenad

Nu ska jag dricka upp kaffet och ta mig ut på en liten promenad. Det är snö och -1 grader ute. Underbart. Sov till nästan halv tio idag och har ätit två ägg i sängen. Inte optimalt, men min kropp skriker efter vila och lugn. Och det ska den få. Med lite skön musik ska jag ta mig en halvtimme och låta kroppen bara gå av sig själv.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-20 @ 10:17:29   

Stress

Jag är en person som blir fruktansvärt stressad. Sådär att jag skakar i hela kroppen och glömmer hälften av det jag skulle göra och så blir jag bara ännu mer upprörd. En ond jävla cirkel, är vad det är. Under dagen igår fick jag kraftiga utslag på bröstet som liknade vattkoppor och som kliade fruktansvärt. Jag som nästan aldrig får finnar har lagomt till jul hela ansiktet fullt. Och när jag behöver äta, träna och sova som mest gör jag det som minst såklart. Så har haft ett träningsuppehåll nu sedan i fredags då det blev ett gympass. Men idag längtar jag till yogan! Tänker träna mig igenom hela julhelgen, tror jag. Bara andas, äta, träna, sova och njuta.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-20 @ 10:15:33   

Body Balance - Utvärdering

På mitt gym här i stan använder de sig av Les Mills Body Balance. Jag trodde i min trångsynta hjärna att Body Balance skulle vara ett lätt pass. Men du. Icke sa nicke. Tio minuter in i passet tokrann svetten på mig. Lite försiktigt sneglade jag på de andra deltagarna, men såg fan inte en svettdroppe.
Body Balance är alltså en blandning av yoga, tai chi och pilates som man blir fokuserad och lugn av. Jag hoppas att när det nya schemat kommer så kommer jag efter ett tag att lära mig alla rörelser och kommer att kunna fokusera på lugnet. Eftersom att jag gillar yoga kändes det här som ett pass helt för mig.

När man har tränat Body Balance ett tag stärker det upp rygg- och magmuskler, samtidigt som du blir starkare och smidigare i hela kroppen. En annan positiv sak är att det ökar koncentrationsförmågan och den mentala närvaron, vilket jag vet är väldigt bra för mig.

I alla fall flög de där 55 minuterna heeelt iväg och jag längtar tills på torsdag när nästa pass är. Jag var ju då sjöblöt av svett efteråt och hoppas på att jag kommer att fortsätta vara det. Grymt roligt var det i alla fall!
Här har ni en video på hur Les Mills passet Body Balance ser ut.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2011-12-20 @ 10:04:07   

Stress

Min kropp är helt slut. Pressen i skolan slog hårt mot mig den här helgen. Har gråtit, sovit dåligt och haft ångest. Men i eftermiddag gör jag det sista innan jul och då ska jag till gymmet. Blir yoga ikväll, så att jag kanske kan slappna av lite. Men under dagen idag kommer det att komma inlägg. Det lovar jag hörrni.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-20 @ 09:38:31   

Jag presenterar:

Min vän, min fiende, min älskling OCH det största hotet mot träningen:
Soffan.
Den är underbar. Jag har köpt den för mina egna pengar och satt ihop den alldeles själv. Det var ren kärlek vid första ögonkastet och mitt bästa ställe är den vänstra divanen, i hörnet där. Om ni bara visste hur många kilo jag gått upp i det hörnet. Oj oj oj. Men, nu ska dom bort!

Btw ser det asmörkt ut, vilket det inte är. Kameran som inte ville samarbeta.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-16 @ 12:54:00   

Det händer saker!

Byxorna gick ovanligt lätt att få på sig idag. Dessutom ville de glida ner på rumpan hela tiden. Så bara för att kolla om det var dags att tvätta brallorna, vägde jag mig. -2 kg vafan! Trodde inte mina ögon. Mätte mage och lår, -2cm !!!!!!!! Kan vara ett sammanträffande, kan vara min lyckodag. I vilket fall som helst blev jag apglad och mer taggad än någonsin på att komma igång igen. Y E Y.
- 2cm.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-15 @ 16:40:00   

Jag är rökt

Det här med rökningen är en knivig fråga. Sedan jag var 18 har jag rökt lite mer än vad jag egentligen har velat. Har dock slutat ett antal gånger och varit asduktig och hållit uppe i flera månader. Nu har det blivit så att jag i alla fall inte tar en cigarett dagligen. På ett ungefär går det mellan 3 och 15 cigg i veckan. Då är feströkandet inräknat. Men nu vill jag ha bort det på riktigt och eftersom att jag har ett förhållandevis lågt beroende, lönar det sig inte för mig med tuggummin. De är för starka, helt enkelt. Igår var jag i alla fall iväg och pratade med en människa på apoteket som visade mig de nya 1mg tabletterna som kommer att passa mig perfekt!

Har som mål att byta ut varannan cigarett mot en liten sån där istället. Med början nu på en gång. Än så länge har jag rökt en cigarett den här veckan och har inte känt mig sugen sedan dess. På lördag ska jag iväg på festligheter och kommer att röka, MEN byta ut varannan mot tabletten. Jag har inte smakat dom än, då mitt nikotinberoende som sagt inte är så starkt.

Mitt mål är att jag efter min födelsedag i januari, kommer att vara rökfri. Vad tror ni? Vad tycker ni?
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-15 @ 13:46:24   

Matlåda i mitt hjärta

Idag var det egentligen heldag i skolan och matlådan var packad. Meeeen om inte föreläsningen ger mig något, varför sitta kvar när jag ändå bara läser bloggar, letar recept eller sms:ar? Så när vi tog lunch åkte jag hem och värmde på matlådan med gårdagens rester istället. Tillsammans med en stor flaska vatten, en kopp kaffe och ett Biggest Loser avsnitt blev det ett skönt lunchbreak.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-15 @ 13:35:54   

Body Balance

Idag tänker jag prova på Body Balance klassen som min gamla lärare faktiskt håller i. Jag har aldrig provat det förut, men har hört att det ska vara jävligt bra. Så today is the day! En liten utvärdering kommer sen. Kroppen känns i alla fall bra, knoppen känns bra och jag bara längtar tills nästa vecka då jag kan köra fullt ut! Jag vill utmana mig, jag vill svettas och känna musklerna bränna.
google
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-15 @ 08:35:57   

Mörkt och kallt

Näe usch vad mörkt och kallt det är! Har varit vaken sen halv sju med ambitionen att ta en promenad ner till gymmet innan skolan. Oavsett om det regnade eller inte, var min tanke. Men när det verkligen SPÖ regnar är jag inte så sugen faktiskt. Så det blir en runda ikväll ändå. Dessutom verkar hela lägenheten ha frusit till is för jävlar vad kallt det är! Har till och med lyxat med frukost i sängen idag bara för att det är så kallt.. 
weheartit
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-15 @ 08:22:33   

Dagens middag

Färilakorv i ugn med lök och smält mozzarella. Inspirerades av detta recept, tack för den! Till korven blev det wokgrönsaker och vanlig sallad + ett fåtal fullkornsmakaroner samt en rejäl klick keso och senap. Har varit sugen på Färilakorven bra länge nu och äntligen fick jag utlopp för det. Kan lova att det smakade underbart! Matlåda till imorn, HURRA!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Recept | 2011-12-14 @ 22:04:26   

Underbara träning

Jag tog mig iväg och fan vad glad jag är för det. Ett av mina bästa corepass på länge, hela magen skakade i slutet. Underbart. Körde dessutom 10 min cross oh även det gick bra. När man inte har tränat på länge glömmer man lätt hur jävla skönt det är. Imorgon är det bara på't igen.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2011-12-14 @ 21:59:09   

Kampen i hjärnan

Jag vill såååå gärna ta mig iväg att träna idag. Men oj vad soffjävlen är skön när man väl har satt sig.. Varje dag har jag den här kampen i mitt egna huvud, vilket gör mig totalt utmattad. Men idag VILL jag ta mig iväg och jag SKA göra det. Ett corepass och lite cross på det. Sedan middag, dusch och plugg tills jag stupar.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-14 @ 15:48:40   

Dagens lunch

Gårdagens rester av tacon med lite salsa och keso samt råris. Alltså MUMS! Så sjukt gott. Är dock dålig och gör ingen egen tacokrydda utan köper färdig. Men gott är det ändå vill jag lova!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Recept | 2011-12-14 @ 15:34:26   

Bra dag!

Somnade som ett barn igår kl 21 men vaknade sedan 03 och var "utvilad" trodde kroppen. Låg och vände och vred på mig oh kände stressen som vällde över mig. Gick istället upp och skrev en ångest/stress-lista. Det blev två (!!) hela a4 med stressande saker, men jag skrev även en lösning. Sedan kunde jag glatt gå och lägga mig för att sedan kliva upp 06:50 oh börja ta tag i allt. Har inte hållit mig helt till schemat, men någorlunda i alla fall och jag är väldigt nöjd! Har fått undan ett arbete som ska in på söndag och jag har dessutom läst mycket kurslitteratur. En kick för självförtroendet.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-14 @ 15:31:00   

Längtan

Jag vet att det handlar om mig själv. Min egen kamp. Min kropp. Min vilja. Men vad gör jag när kroppen inte mår bra? När huvudvärken och illamåendet och snoret tar överhand? Vad fan gör man? Härdar ut?
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-13 @ 20:22:21   

Ge dig!

Knepig dag idag. Ingen ork i kroppen överhuvudtaget och ett illamående som vägrar att släppa. Ville till gymmet sååå mycket idag men jag måste lyssna på kroppen. Det blir en tidig kväll ikväll. Har redan tvättat av mig sminket och jag bara väntar tills klockan i alla fall ska slå halv nio så jag kan gå och lägga mig. Dessutom är mannen i huset sjuk och känner sig inge pigg. ALLTSÅ NU FÅR ALLTING BARA GE SIG.
Imorgon blir det ut på en promenad och sen core på gymmet. Vare sig jag mår illa eller inte.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-13 @ 20:18:24   

Tips?

Om det är någon av er som har några konkreta tips på hur jag ska börja äta och träna efter en lång förkylning, är det väldigt välkommet :)
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-12 @ 21:47:44   

Längtar

Jag längtar till morgondagens gympass. Igår var jag på gymmet i en halvtimme igen och körde samma upplägg som sist fast denna gången blev det lite bröst och axlar. De här musklerna som jag är SÄMST på att träna fick sig faktiskt en rejäl omgång och det känns idag. Kan knappt lyfta armarna ovanför huvudet. Men det är så välkommet så!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Träning | 2011-12-12 @ 21:45:28   

Dålig dag

Vaknade imorse med ont i halsen. Inte optimalt, kan jag säga. Dessutom hade jag kraftiga migränkänningar, men som tur var gick det över. Så jag har inte varit till gymmet och och ute har regnet bara öst ner. Får helt enkelt ta det som en vilodag och ta nya tag imorgon.
Dessutom har det inte varit en optimal matdag heller, inga mellanmål har hunnits med och det bjöds på skaldjurslasagne på middagen jag var bjuden på. Och i stort sett påtvingad en pepparkaka och en Marianne. Men jag valde själv att äta och jag är okej med det. Trycke inte i mig en hel påse och det är jag tacksam över!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-12 @ 21:42:40   

Promenaden igår

Mannen och jag var ute lite mer än 1 timme i kylan. Vi blev båda sådär barnsligt lyckliga när vi insåg att det var is överallt och vi kunde hoppa på den, precis sådär som när man var liten. Kvalitetstid på hög nivå. Vi tyckte båda två att vi ska försöka att komma ut sådär oftare, både för hälsans skull och vår egen. Otroligt mysigt.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-12 @ 21:39:22   

Inspiration

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Inspiration | 2011-12-11 @ 14:06:00   

Söndagsmys

Nu ska jag och mannen klä på oss och åka iväg och ta en promenad. Jag känner ett stort behov av att komma ut i naturen och andas lite luft. Bort ifrån stan, liksom. Dessutom skiner solen idag och termometern visar -0,5. Perfekt väder alltså! Jag har några smultronställen som det var länge sen jag var till som jag ska försöka lura ut honom till. Får se hur det går! Senare blir det även en sväng till gymmet.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-11 @ 12:20:00   

underbara morgon!

Tog en rejäl sovmorgon idag. Kände att det var skönt att kunna sova ut, vilket var heeelt underbart! Vaknade pigg och glad 10.20 redo att möta dagen. Fick något ryck och bestämde mig för att göra pannkakor till mig och mannen till frukost och så blev det! Jag gjorde efter detta recept och efter tre misslyckade försök blev det äntligen bra! Strödde över lite hallon och blåbär som jag mosade ihop till en sylt. Underbart gott! Till detta blev det även två mackor eftersom att jag hade en plan B om inte pankisarna skulle funka och två koppar kaffe. Härligt!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-11 @ 12:03:22   

Ät bra, må bra.

Fredagsmyset igår blev massa nötter och mörk choklad. Det absolut bästa är att man nästan inte kan svulla i det. Fram med mer nyttiga mys-grejer! Idag tänker jag göra en smoothie med mango och hallon. Dock kraftig svullovarning på det..
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-10 @ 18:03:16   

Träningsvärk!

Oh käre tid vad jag har träningsvärk idag. Det är knappt att jag tar mig ur sängen, faktiskt. Men det är väldigt skönt. Alltså som jag har längtat! Nu känns det som att det verkligen är på rätt väg. Jag vill bara tillbaka.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-10 @ 11:06:37   

att ta hand om sig

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-09 @ 17:15:00   

Hej gymmet!

Det blev lite mer än 30 minuter på gymmet idag. Fick rådet att inte köra en timme av en gullig kvinna jag pratade med. Tog 10 min på crossen (1,2 km) och lite rumpa och mage därefter. Tyckte egentligen inte att jag körde hårt, men svetten sprutade ta mig fan. Benen darrade när jag gick ner i omklädningsrummet. Men så är det ju efter 3 veckors sjukdom. Jag måste börja långsamt och det är okej. Imorgon blir det ingen träning men ska ta mig tillbaka på söndag för ännu ett 30 minuters pass. Blir samma lugna tempo, för att sedan öka till 45 minuter nästa vecka. Sen måste jag vara redo för att köra hårt!

Med darriga händer förevigade jag mig själv. Svettig och trött men lycklig.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2011-12-09 @ 14:12:06   

Fitnessfighten

Där har ni det, svart på vitt. Där är jag. Jag syns i tidningar, hemsidor, bloggar och annonser. Har ni några frågor, så fråga på!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Inspiration | 2011-12-09 @ 11:18:00   

Ny dag, nya möjligheter

Har sovit som en kratta inatt. Därav unnar jag mig frukosten i sängen idag faktiskt. Men, om en timme ska jag ner på stan och därefter blir det lite gym faktiskt. Det är i alla fall min plan. Jag måste ju börja någonstans liksom.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-09 @ 08:48:40   

Drömmen

weheartit
Här har ni det - min dröm. Att vilja gå ut och springa trots att vädret är S K I T.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-09 @ 07:21:00   

Uppbyggnad

Som ni kanske ser är bloggen under uppbyggnad. Jag jobbar på det.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-08 @ 21:22:18   

Promenadinspiration

Tre olika promenader, tre olika årstider. Underbart.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Inspiration | 2011-12-08 @ 21:16:29   

Smultronställe


Tog mig i kragen idag och tog en promenad. 45 minuter tog det och äntligen gick jag till T-udden som är ett naturreservat här i närheten. Jag var helt enkelt tvungen att prova om halsen pallade och det gjorde den! Har precis blivit frisk efter 3 veckors bihåleinflammation. Det var obeskrivligt skönt att få komma ut i snön, i frisk luft, med bara mina steg och mina andetag. Och visst var det en okej utsikt?
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Träning | 2011-12-08 @ 21:13:27   

Skinkmedaljong

Ett paket med skinkmedaljonger är alltid asbilligt på Ica. Kan bero på att ingen annan vill äta dom. Men jag gillar dom eftersom att det är både billigt och gott! Man steker dom lite snabbt i stekpannan bara så är det klart. Perfekt! Till detta tog jag en liten rödlök, en liten palsternacka, en liten rödbeta och två morötter som jag gjorde "pasta" av med potatisskalaren och hade ner i stekpannan. Salta och pepprade som sjutton, och när det var klart hällde jag i lite vatten, lite soya och en liten skvätt mjölk så det blev en sås. Till det blev det broccoli och en astråkig sallad. Sen fick jag nått ryck och hällde på lite solrosfrön också. Enkelt, gott och hyffsat nyttigt!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Recept | 2011-12-08 @ 21:06:20   

Matdagbok

Frukost: Lättfil med nötmix müsli och ett kokt ägg, med två koppar kaffe. 
Mellis: En banan, en liten kaffe och en mellis-muffin. 
Lunch: Ekologisk fullkornspasta med zucchini&sockerärtor och currysås.
Mellis: Två mandariner och två mellis-muffins (var så ruggigt jävla hungrig).
Middag: Skinkmedlajonger med soyasås, rotfruktsblandning med broccoli och sallad.
+ en massa vatten...
Till sist kommer det nog att slinka ner en till mandarin innan sängen. Är sååååå sugen...
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Matdagbok | 2011-12-08 @ 20:57:35   

Mina mål

Anledningen till att jag kör igång bloggen just nu är för att jag vill ha en långsiktig förändring till ett hälsosammare liv och inte enbart för viktnedgång.

Kortsiktiga mål:
Att träna 4ggr/veckan tills 31/1 2012.
Att ha gått ner 5 kg till 31/1 2012.
Att inte behöva kämpa på mig mina byxor till 31/1 2012. 
Att kunna springa 2,5 km till den 31/1 2012.
Att mäta 73 cm tills 31/1 2012.
Långsiktigt mål:
Att kunna träna på gym 5grr/veckan tills 1/3 2012.
Att kunna springa 5 km tills 1/3 2012.
Att kunna få upp mina favoritjeans till midjan tills 1/3 2012.
Att kunna mäta under 100 cm runt höfterna tills 1/2 2012.
Att kunna springa Vårruset 2012. 
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-08 @ 20:41:50   

Mått och vikt

Jag har i dagsläget stl 40-42 på mina kläder. Jag mäter 114 cm runt mina höfter och 79 cm runt magen. I min värld är detta alldeles för mycket. Och det är helt min egna personliga uppfattning. Jag mår inte bra, helt enkelt. Trötthet, depression, humörsvängningar, smärta i kroppen och helt tom på energi, är bara några saker. I och med att jag var med i Fitnessfighten under maj månad, vet jag hur bra jag kan må om jag bara äter bra och tränar. Och det är dit jag vill nå. Att kunna må bra igen. Kunna sätta på mig mina byxor utan att svettas en liter innan, att VILJA ta en promenad, att kunna gå i högklackat utan att få ont i knäna. Det är vad jag vill.
weheartit
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-08 @ 20:31:22   

Hej och välkomna!

Roligt att ni har hittat hit! Jag heter Josefin och är 20 år ung men känner mig ungefär som 40 i kroppen. De senaste åren har jag exploderat i vikt  och bestämde mig att under 2011 skulle jag göra någonting åt det. I maj i år var jag med i Fitnessfighten som ändrade hela min syn på mat och träning. Sedan dess har jag utvecklat ett stort hälsointresse, men har svårt att tillämpa det. Min soffa är alldeles för skön och jag är en klassisk soffpotatis. Men i och med den här bloggen ska jag sätta lite press på mig själv genom att delge er vartenda steg jag tar. Det kommer att vara mycket bilder, mycket mat och förhoppningsvis mycket träning. Mycket nöje!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Josefin säger; | 2011-12-08 @ 20:24:00